Το ΝΑΤΟ πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί στις αυξανόμενες υβριδικές απειλές προκειμένου να υπερασπιστεί το έδαφος των κρατών-μελών του, δήλωσε σήμερα ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας.
«Οι υβριδικές απειλές αποτελούν ένα πραγματικό ζήτημα και πιστεύω ότι μπορούμε να αναμένουμε περισσότερα τέτοια περιστατικά», δήλωσε στους δημοσιογράφους στο στρατιωτικό αρχηγείο της συμμαχίας έξω από τη βελγική πόλη Μονς, ο Αλέξους Γκρίνκεβιτς, πτέραρχος της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ που υπηρετεί ως Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής Ευρώπης.
Μιλώντας για πρόσφατα περιστατικά στην Ευρώπη, ο Γκρίνκεβιτς είπε ότι ορισμένα ήταν απερίσκεπτα και άλλα σκόπιμα. Είπε ότι ήταν σημαντικό να πούμε ποιος βρισκόταν πίσω από τα υβριδικά περιστατικά, κλάνοντας αναφορά στην Ρωσία.
Κάτι ετοιμάζεται λοιπόν με δικαιολογία δήθεν ρωσικές επιθέσεις με drones, την ώρα που η Μόσχα δεν ενδιαφέρεται καν να χρησιμοποιήσει τέτοιες μεθόδους στην Ευρώπη, υπογράφοντας συμφωνίες με χώρες της Ανατολής και του Παγκοσμίου Νότου.
Τι θα γίνει τελικά;
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταξί: Κανονικά στους δρόμους της Αττικής την Παρασκευή, λόγω της κακοκαιρίας
- Αγρότες και κτηνοτρόφοι απέκλεισαν τον αυτοκινητόδρομο Πατρών – Πύργου, στο ύψος της Κάτω Αχαΐας
- Υπ. Εργασίας: Σύσταση για μέτρα προστασίας των εργαζομένων εξαιτίας της κακοκαιρίας και τηλεργασία
- Τι ετοιμάζει το ΝΑΤΟ και κάνει λόγο για αυξανόμενες υβριδικές απειλές;
- Συγκλονιστικές εικόνες στη Λακωνία: Έσωσαν οικογένειες από πλημμυρισμένα σπίτια και οχήματα
- Αττική: Κλειστές την Παρασκευή οι εκπαιδευτικές δομές και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί της ΔΥΠΑ
- Χαμός στη Eurovision: Αποχωρούν τέσσερις χώρες μετά την απόφαση για συμμετοχή του Ισραήλ
- Πούτιν: «Όλα έχουν ένα τέλος. Μόνο ο Θεός είναι αιώνιος»
- Ξανά στα πέρατα του κόσμου η “Αστερομάτα”: Μάγεψε η Κλαυδία μπροστά στην Ολυμπιακή Φλόγα, vid
- Τι δήλωσε ο Μητσοτάκης σχετικά με την Δικαιοσύνη









