Τι είπε ο Πούτιν για τον Ερντογάν και την Τουρκία

Στο πλαίσιο του πυρηνικού σταθμού στο Ακούγιου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν έκανε δηλώσεις κατά την διάρκεια της τελετής παράδοσης καυσίμων σε πυρηνικούς σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, στην οποία συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης και ο Ταγίπ Ερντογάν.

«Τονίζω ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο, το οποίο θα αποφέρει αμοιβαία οικονομικά οφέλη και, φυσικά, συμβάλλει στην ενίσχυση της πολύπλευρης εταιρικής σχέσης μεταξύ των δύο κρατών μας, η οποία βασίζεται στις αρχές της καλής γειτονίας και του αμοιβαίου σεβασμού των συμφερόντων του άλλου», είπε ο Ρώσος πρόεδρος.

«Αυτό είναι ένα ακόμη πειστικό παράδειγμα του πόσα πολλά κάνετε εσείς, κύριε πρόεδρε, για τη χώρα σας, για την ανάπτυξη της οικονομίας της, για όλους τους Τούρκους πολίτες. Θέλω να το πω ευθέως: ξέρετε πώς να θέτετε φιλόδοξους στόχους και κινείστε με αυτοπεποίθηση προς την υλοποίησή τους. Από την πλευρά μας, υποστηρίζουμε βεβαίως μια τέτοια στάση», τόνισε ο Πούτιν.

Τέλος ο Πούτιν υπογράμμισε πως η Ρωσία θα βοηθήσει την Τουρκία, αν εκείνη το θέλει, με υλικά για την ανοικοδόμηση μετά τον σεισμό, ενώ θα καλύψει τις ανάγκες της Άγκυρας σε φυσικό αέριο.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί