Τι είπε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν για Μπάιντεν: «Γέρος χωρίς μέλλον» – Δηλώσεις και για πυρηνικά

Η Βόρεια Κορέα επέκρινε έντονα σήμερα τη συμφωνία που σύναψαν η Νότια Κορέα και οι ΗΠΑ για την ενίσχυση της πυρηνικής αποτροπής, με την ισχυρή αδελφή του ηγέτη της χώρα Κιμ Γιονγκ Ουν, την Κιμ Γιο Γιονγκ, να υπογραμμίζει ότι μπορεί να φέρει «ακόμα πιο σοβαρό κίνδυνο».

Κατά τη διάρκεια επίσκεψης του προέδρου της Νότιας Κορέας Γιουν Σοκ-γελ στις ΗΠΑ, η Ουάσιγκτον και η Σεούλ προειδοποίησαν την Τετάρτη τη Βόρεια Κορέα εναντίον οποιασδήποτε επίθεσης με πυρηνικά όπλα, διαμηνύοντας πως θα οδηγούσε σε απάντηση τέτοια που θα ερχόταν το «τέλος» του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ.

Η συμφωνία θα «συμβάλει μόνο να εκτεθεί σε ακόμα πιο σοβαρό κίνδυνο η ειρήνη και η ασφάλεια στη βορειοανατολική Ασία και στον κόσμο», πρόκειται κατά συνέπεια για ενέργεια «που δεν είναι σε καμιά περίπτωση ευπρόσδεκτη», δήλωσε η Κιμ Γιο Γιονγκ, σύμφωνα με το επίσημο βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Η Βόρεια Κορέα είναι πεπεισμένη πως χρειάζεται να «τελειοποιήσει ακόμα περισσότερο» το δικό της πρόγραμμα πυρηνικής αποτροπής, συνέχισε.

«Όσο περισσότεροι οι εχθροί επιμένουν να οργανώνουν γυμνάσια για τη χρήση πυρηνικών όπλων, όσο περισσότερο αναπτύσσουν πυρηνικά όπλα κοντά στην κορεατική χερσόνησο, τόσο περισσότερο η άσκηση του δικαιώματός μας στη νόμιμη άμυνα θα αυξάνεται», κατ’ αναλογία, προειδοποίησε.

Ο κ. Γιουν και ο αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν υιοθέτησαν την Τετάρτη τη «Δήλωση της Ουάσιγκτον», που ενισχύει τη διμερή συνεργασία ως προς την άμυνα, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων.

Ανάμεσα στα μέτρα που αποφασίστηκαν στο πλαίσιο της συμφωνίας είναι η επίσκεψη πυρηνοκίνητου αμερικανικού υποβρυχίου στη Νότια Κορέα, για πρώτη φορά εδώ και τέσσερις δεκαετίες.

«Γέρος χωρίς μέλλον» ο Μπάιντεν

Οι δηλώσεις του Τζο Μπάιντεν για τη Βόρεια Κορέα είναι «γελοίες», ιδίως επειδή τις κάνει πρόσωπο «προχωρημένης ηλικίας», πέταξε η Κιμ Γιο Γιονγκ.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν, 80 ετών, «δεν είναι διόλου σε θέση να αναλάβει τέτοια ευθύνη», πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντάς τον «γέρο χωρίς μέλλον».

Θα είναι «πολύ γι’ αυτόν ακόμα και να ολοκληρώσει τα δυο χρόνια θητείας που του απομένουν», συνέχισε η αδελφή του Κιμ Γιονγκ Ουν.

(με πληροφορίες από newsit. gr / photo: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί