Εδώ και λίγο περισσότερο από έναν χρόνο ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Ουίλμπουρ Μπους ξεκίνησε να φιλοτεχνεί πορτρέτα μεταναστών στις ΗΠΑ.
Ο Τζορτζ Μπους ο νεότερος αν και Ρεπουμπλικάνος ο ίδιος, δεν κρύβει εδώ και χρόνια τη δυσαρέσκειά του προς τον Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων και για τους χειρισμούς του στο μεταναστευτικό.
Ο 74χρονος σήμερα πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, ο οποίος ασχολείται τα τελευταία χρόνια με τη ζωγραφική, ανακοίνωσε ένα καινούριο λεύκωμα που θα περιλαμβάνει 43 πορτρέτα μεταναστών, καθένα των οποίων θα συνοδεύεται και από ένα μικρό κείμενο.
Στην εισαγωγή του βιβλίου, ο Τζορτζ Ου. Μπους γράφει:
«Καταλαβαίνω ότι η μετανάστευση είναι ένα ζήτημα που προκαλεί ποικίλα συναισθήματα, αλλά δεν δέχομαι ότι διχάζει.
Είναι ίσως το πιο χαρακτηριστικά αμερικανικό από όλα τα ζητήματα και θα έπρεπε να είναι αυτό που μας ενώνει. Ελπίζω ότι αυτό το βιβλίο θα βοηθήσει να εστιάσουμε τη συλλογική μας προσευχή στη θετική επίδραση των μεταναστών σε αυτή τη χώρα».
Αντιδράσεις
Το πρότζεκτ αποδείχθηκε ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο: επικριτές έσπευσαν να θυμίσουν την ανάπτυξη χιλιάδων Αμερικανών στρατιωτών στη Μέση Ανατολή σε μια σειρά πολέμων χωρίς τέλος, οι οποίοι είχαν ως αποτέλεσμα -σύμφωνα με τη μελέτη «Costs of War Project» από το Brown University- πάνω από 800.000 νεκρούς και κόστισαν στις ΗΠΑ 6,4 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, χρήστες τόνισαν ότι ο Τζορτζ Ου. Μπους ήταν αυτός που υπέγραψε το νόμο για τη δημιουργία τής όλο σκάνδαλα υπηρεσίας Immigration and Customs Enforcement (ICE).
Επιπλέον, το 2007, προς το τέλος της δεύτερης θητείας του, παρουσίασε σχέδιο νόμου για αναμόρφωση της μεταναστευτικής πολιτικής, επιτρέποντας σε 12 εκατομμύρια που δεν είχαν χαρτιά να παραμείνουν στις ΗΠΑ με ένα νέο είδος βίζας. Το νομοσχέδιο προέβλεπε δραματική αύξηση των κονδυλίων για την προστασία των συνόρων, παρά το ότι η κυβέρνησή του είχε ήδη διπλασιάσει τα σχετικά κονδύλια και είχε ήδη αυξήσει σε ποσοστό μεγαλύτερο του 60% των αριθμό των συνοριοφυλάκων.
Μετά από επικρίσεις και από τα δύο κόμματα, το νομοσχέδιο απορρίφθηκε στη Γερουσία πριν καν τεθεί σε ψηφοφορία.
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ρίο ντε Τζανέιρο: Σπάνιοι φοίνικες από την Ασία ανθίζουν για μία και μοναδική φορά μετά από 60 χρόνια
- Χανιά: Ληστεία σε πρακτορείο ΟΠΑΠ τα ξημερώματα – Ο δράστης μπήκε από παράθυρο και αφαίρεσε 1.200 ευρώ
- Los Caracoles: Η πανέμορφη αλλά επικίνδυνη διαδρομή που κόβει την ανάσα στους οδηγούς – Δείτε πού βρίσκεται (photo, vid)
- Ο Τραμπ δηλώνει έτοιμος να… «βοηθήσει» το Ιράν να πάει προς την «ελευθερία»
- Διαβητική νευροπάθεια: Σημαντική δημοσίευση για έγκαιρη παρέμβαση από Έλληνες και Βρετανούς επιστήμονες
- Χαμός στην Τήνο: Τα κύματα “σκέπασαν” το λιμάνι – ΙΧ παρασύρθηκαν και συγκρούστηκαν, vid
- «Κόκκινο πανί» για τους διεθνιστές όσα είπε ο Όρμπαν – Αυτά θέλουν να κάνουν και στη Ρωσία, vid
- ΒΙΝΤΕΟ: Γυναίκα δείχνει την τεράστια μεταμόρφωση του προσώπου της μετά από 30 ημέρες χωρίς αλκοόλ
- Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης συνέλαβαν έναν ξένο με την κατηγορία ότι διενεργούσε κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Θεσσαλονίκη: 45χρονη γυναίκα τραυματίστηκε σε κεφάλι και αυχένα σε εμπορικό κέντρο









