Θέλουν να ρίξουν τον Πούτιν πριν τους κάψει; Πρωτοφανές κάλεσμα διεθνιστών στις «μεγαλύτερες διαδηλώσεις στην ιστορία της Ρωσίας»

Την ημέρα μάλιστα κατά την οποία θα απευθύνει διάγγελμα στον ρωσικό λαό ο Β. Πούτιν.

Οι σύμμαχοι του φυλακισμένου Αλεξέι Ναβάλνι ανακοίνωσαν σήμερα ότι στις 21 Απριλίου θα πραγματοποιήσουν τις μεγαλύτερες–όπως προέβλεψαν–διαδηλώσεις στην σύγχρονη ιστορία της Ρωσίας για να διαμαρτυρηθούν για την υγεία του επικριτή του Κρεμλίνου που επιδεινώνεται.

O επικριτής του Κρεμλίνου πραγματοποιεί απεργία πείνας από τις 31 Μαρτίου διαμαρτυρόμενος για την άρνηση των σωφρονιστικών αρχών, όπως κατήγγειλε, να του παράσχουν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα για τους έντονους πόνους στο πόδι και στην πλάτη και σύμφωνα με γιατρούς που συνδέονται με τον Ναβάλνι κινδυνεύει να εμφανίσει νεφρική ανεπάρκεια και να υποστεί “καρδιακή ανακοπή ανά πάσα στιγμή”

Οι αρχές των φυλακών υποστηρίζουν ότι του πρόσφεραν την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα αλλά ο 44χρονος την αρνήθηκε ζητώντας να τον φροντίσει ένας γιατρός της επιλογής του εκτός της φυλακής, αίτημα το οποίο απορρίφθηκε.

Ο ίδιος συνελήφθη τον Φεβρουάριο στα σύνορα κατά την επιστροφή του στη Ρωσία από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε από δηλητηρίαση με νευροτοξικό παράγοντα.

.

Δύση: «Τεράστια η ευθύνη του Πούτιν»

Η Γαλλία δήλωσε σήμερα, δια στόματος του γάλλου υπουργού Εξωτερικών Ζαν-Ιβ Λεντριάν, “εξαιρετικά ανήσυχη” για την κατάσταση της υγείας του Ναβάλνι και επισήμανε την “τεράστια ευθύνη” που φέρει ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η κατάσταση του κ.Ναβάλνι είναι εξαιρετικά ανησυχητική. Εύχομαι να ληφθούν μέτρα για να εξασφαλιστεί η σωματική ακεραιότητα του κ. Ναβάλνι αλλά και η απελευθέρωσή του. Υπάρχει εκεί μια τεράστια ευθύνη του προέδρου Πούτιν“, δήλωσε ο Λεντριάν στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 3.

“Η Ρωσία έχει την ευθύνη για την υγεία του Ναβάλνι και πρέπει να την αναλάβει“, σημείωσε επαναλαμβάνοντας ότι η ΕΕ παρακολουθεί στενά την υπόθεση. “Έχουμε ήδη λάβει μέτρα. Το πακέτο κυρώσεων είναι ήδη σημαντικό, αλλά μπορεί να υπάρξουν και άλλες“.

Μια ομάδα τοπικών βουλευτών της ρωσικής αντιπολίτευσης επίσης έκανε χθες έκκληση προς τον Πούτιν να προσφέρει στον Ναβάλνι την απαραίτητη θεραπεία.

Η θολοκουλτούρα βεβαίως δεν έκατσε με σταυρωμένα τα χέρια!

Εβδομήντα καλλιτέχνες, συγγραφείς και ηθοποιοί , ανάμεσά τους και η βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και ο Σαλμάν Ρούσντι, δημοσίευσαν χθες έκκληση προς τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να παρασχεθεί ιατρική φροντίδα στον αντικαθεστωτικού.

Εκτός από την Σβετλάνα Αλεξίεβιτς και τον Σαλμάν Ρούσντι, την έκκληση υπογράφουν μεταξύ άλλων και ο βραβευμένος με Νόμπελ Λογοτεχνίας νοτιοαφρικανός συγγραφέας Τζον Κοτσέε, οι ηθοποιοί Τζουντ Λο και Βανέσα Ρεντγκρέιβ, οι συγγραφείς Τ. Κ. Ρόουλινγκ και Αρουντάτι Ρόι.

.

Πούτιν: «Υποκινούμενες από το εξωτερικό οι διαδηλώσεις»

Πολύ πρόσφατα η Μόσχα είχε κάνει λόγο για «σοβαρή εμπλοκη της Δύσης στα εσωτερικά της ζητήματα», όσο αφορά την υπόθεση Ναβάλνι.

«Οι αντίπαλοί μας ή οι πιθανοί αντίπαλοί μας (…) πάντα βασίζονταν σε φιλόδοξα πρόσωπα, διψασμένα για εξουσία, πάντα τα χρησιμοποιούσαν», είχε δηλώσει με νόημα πριν από δύο μήνες ο Ρώσος πρόεδρος.

Ο Τσαρ Βλαντ είχε κατηγορήσει τις χώρες της Δύσης για την προέλευση όλων των διαδηλώσεων υπέρ του Ναβάλνι:

«Χρησιμοποιούν αυτό το πρόσωπο (τον Ναβάλνι) απλώς τώρα, την ώρα που όλες οι χώρες του κόσμου, περιλαμβανομένης της δική μας, είναι αντιμέτωπες με την εξάντληση, την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια» εξαιτίας «των συνθηκών στις οποίες ζουν, του επιπέδου των εσόδων τους».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί