Θέλουν και πόλεμο! Ούτε να δείξουν στο χάρτη που είναι η Ουκρανία δεν ξέρουν οι Αμερικανοί

Την ώρα που η αντιρωσική προπαγάνδα στη Δύση κορυφώνεται.

Δύο στους τρεις Αμερικανούς δεν μπορούν να εντοπίσουν την Ουκρανία πάνω στον χάρτη, αλλά εκείνοι που μπορούν, είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν περαιτέρω δράση των ΗΠΑ στην περιοχή, σύμφωνα με έρευνα του Morning Consult, που δημοσιεύθηκε την Τετάρτη (09/02).


«Όταν ρωτήθηκαν να βρουν την Ουκρανία σε έναν κενό χάρτη της Ευρώπης, μόνο ένας στους τρεις ψηφοφόρους την εντόπισε σωστά» λέει το δημοσίευμα.


Ωστόσο, η δημοσκόπηση έδειξε, επίσης, ότι εκείνοι που εντόπισαν την Ουκρανία στον χάρτη είναι πιο πιθανό να υποστηρίξουν πιο σκληρές πολιτικές απάντησης απέναντι στη Ρωσία.

Περίπου το 60% εκείνων που μπορούσαν να βρουν την Ουκρανία υποστηρίζουν περισσότερες κυρώσεις στη Ρωσία εάν προχωρήσει σε εισβολή, το 50% υποστηρίζει την αποστολή περισσότερων όπλων στην Ουκρανία ταυτόχρονα με την επιδίωξη διπλωματικής λύσης με την Ρωσία και ένα 34% υποστήριξε την αποστολή περισσότερων στρατευμάτων στην ανατολική Ευρώπη, εάν η Ρωσία εισβάλει, ακόμα και αν υπάρξουν αμερικανικές απώλειες, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκείνοι που δεν μπόρεσαν να εντοπίσουν την Ουκρανία, υποστήριξαν τα παραπάνω μέτρα σε ποσοστά 41%, 37% και 26%, αντίστοιχα

Περίπου οι τρεις στους τέσσερις μπορούσαν να εντοπίσουν την Ρωσία στον χάρτη, αν και κανείς δεν επέλεξε την Κριμαία όταν ρωτήθηκε να την εντοπίσει, ενώ αρκετοί το έκαναν όταν εντόπισαν την Ουκρανία.

(sputniknews)

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί