Σε μια μεγάλη συγκέντρωση στην πλατεία Wenceslas της Πράγας, περισσότεροι από 70.000 συμμετέχοντες, σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, αλλά 100.000 σύμφωνα με τους διοργανωτές, ζήτησαν την παραίτηση της κυβέρνησης: λέγοντας «ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΠΙΣΩ»!
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε μόλις μία ημέρα μετά την αποτυχία της πρότασης δυσπιστίας προς την κυβέρνηση του πρωθυπουργού Petr Fiala στο τσεχικό κοινοβούλιο.
Σε αντίθεση με την Ελλάδα, πολίτες βλέπουν πως οι χώρες τους καταστρέφονται σκοπίμως για να προκληθεί χάος. Η παγίδα είναι πως ως σωτήρες θα παρουσιαστούν εκείνοι που τόσο καιρό στρατολογούσαν τους πολιτικούς να κάνουν την «βρώμικη» δουλειά.
Όπως μεταδίδεται, πίσω από το συλλαλητήριο υπήρχε μια συμμαχία που κυμαινόταν από τους συντηρητικούς μέχρι το Κομμουνιστικό Κόμμα . Κύριο έναυσμα για τις διαμαρτυρίες είναι η οικονομική κατάσταση στην χώρα. Στην Τσεχική Δημοκρατία, ο πληθωρισμός είναι 17,2%. Δεν είναι μόνο οι τιμές της ενέργειας που οδηγούν τον πληθωρισμό, αλλά οι τιμές των τροφίμων έχουν επίσης αυξηθεί σημαντικά.
Σε σύγκριση με τις γειτονικές της χώρες, η Τσεχική Δημοκρατία εξακολουθεί να έχει συγκριτικά μεγάλο όγκο βιομηχανίας, όπως τα εργοστάσια Skoda, τα οποία ανήκουν πλέον στον Όμιλο Volkswagen, και την χημική βιομηχανία. Η ύπαρξη αυτής της βιομηχανίας απειλείται από την έλλειψη ενέργειας με τον ίδιο τρόπο όπως στην Γερμανία.
Επιπλέον, εάν η χώρα, που δεν έχει καμία σύνδεση με την θάλασσα, δεν έχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο από την Ρωσία, θα εξαρτάται πλήρως από την καλή θέληση των γειτόνων της για τον ενεργειακό της εφοδιασμό. Επιπλέον, η Τσεχία, με τους 11 εκατομμύρια κατοίκους της, έχει δεχθεί 400.000 πρόσφυγες από την Ουκρανία.
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΜΙΑ ΝΕΑ «ΑΝΟΙΞΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΑΣ», μόνο που αυτή την φορά δεν απειλούν την Τσεχία τα σοβιετικά τανκς της Ανατολής, αλλά οι πολιτικοί απόγονοί τους που βρίσκονται στην Δύση.
Δείτε εικόνες:
70,000 people took to the streets of Prague in a mass protest against the EU and NATO. They demanded neutrality in the war and action on energy prices. This is the future for all governments that act against the interests of their people. https://t.co/HbsRTIjL3t
— Paweł Wargan (@pawelwargan) September 3, 2022
scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης: Με τη νέα συλλογική σύμβαση εργασίας στηρίζουμε έμπρακτα τους εργαζόμενους στο χώρο της εστίασης
- Ρεκόρ αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια το 2025
- Συνάντηση Ν. Δένδια με τον Β. Κικίλια για το ζήτημα της σχεδίασης του Εθνικού Πλοίου
- Στοματική υγεία: Πρόληψη, ενημέρωση και πολιτικές υγείας απέναντι στην υπερκατανάλωση ζάχαρης
- Τα πιο αλλόκοτα ζώα της φύσης: 10 παράξενες συμπεριφορές τους που δεν θα πιστεύετε
- Καθόλου τυχαία η επίσκεψη που θα γίνει στην Ουγγαρία – Η Δεξιά παίζει τα «ρέστα» της
- Λεπτά που έμοιαζαν με αιώνες! Μαθήτρια παγιδεύτηκε σε κομμάτι πάγου σε ποτάμι της Ρωσίας (BINTEO)
- Ανακαλύφθηκε ειρωνικό μήνυμα 2.000 ετών στα αρχαία Ελληνικά σε σφαίρα σφεντόνας (Photo)
- Οι Βρετανοί δίνουν τις βάσεις τους στις ΗΠΑ για να βομβαρδίζουν το Ιράν
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στις 24/3 και 25/3 στην Αθήνα για την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση









