Η Ευρωπαϊκή Ένωση, παρότι αποδυναμωμένη, θέλει να παρεμβαίνει ακόμα και στην Αφρική. Ο ανταρτικός συνασπισμός Alliance Fleuve Congo (AFC) που διεξάγει πόλεμο κατά της κυβέρνησης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, κατηγόρησε την ΕΕ για την απόφασή της να αποχωρήσει την τελευταία στιγμή από τις ειρηνευτικές συνομιλίες που θα διεξαχθούν στην Αγκόλα.
Οι Βρυξέλλες, σύμφωνα με το RT, ανακοίνωσαν κυρώσεις κατά πέντε ανώτερων ηγετών των ανταρτών, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου τους, Μπέρτραντ Μπισίμουα, για «σοβαρές παραβιάσεις και καταστρατηγήσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Σε απάντηση, ο συνασπισμός AFC αποχώρησε από την προτεινόμενη συνάντηση ισχυριζόμενος ότι η ΕΕ επιχειρεί σκόπιμα να υπονομεύσει τις ειρηνευτικές προσπάθειες στην ΛΔ Κονγκό και να εμποδίσει τις πολλές συνομιλίες που αναμένεται να γίνουν.
Κατά πολλούς αυτό είναι δείγμα του ότι η Ευρώπη θέλουν παντού ενεργά μέτωπα, όπως στην Ουκρανία.
«Οι διαδοχικές κυρώσεις που επιβλήθηκαν στα μέλη μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που θεσπίστηκαν την παραμονή των συζητήσεων στη Λουάντα, υπονομεύουν σοβαρά τον άμεσο διάλογο και καθιστούν αδύνατη οποιαδήποτε πρόοδο, επομένως, ο οργανισμός μας δεν μπορεί πλέον να συμμετέχει στις συζητήσεις», αναφέρεται.
Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, τουλάχιστον 8.500 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων παιδιών και διεθνών ειρηνευτικών, έχουν σκοτωθεί στην αφρικανική χώρα από τότε που ξέσπασαν συγκρούσεις μεταξύ των ανταρτών και των δυνάμεων του Κονγκό στις αρχές του έτους, κλιμακώνοντας μια σύγκρουση δεκαετιών. Οι μαχητές έχουν καταλάβει μεγάλες πόλεις, συμπεριλαμβανομένης της πρωτεύουσας του Βόρειου Κίβου, Γκόμα, και του Μπουκάβου, της πρωτεύουσας του Νότιου Κίβου.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Ταϊλάνδη και η Καμπότζη αποδέχθηκαν να σταματήσουν τις εχθροπραξίες, σύμφωνα με τον Τραμπ
- Στη Λιθουανία το χριστουγεννιάτικο τρένο είναι βγαλμένο από παραμύθι, vid
- Ρωσικός πύραυλος Iskander φέρεται να χτύπησε τουρκικών συμφερόντων πλοίο – Ανακοίνωση έβγαλε η Τουρκία
- Αθήνα: Συνελήφθη 20χρονος που κατείχε και μετέφερε καλάσνικοφ – Τον “τσάκωσαν” όταν έβγαινε από λεωφορείο
- Βραβεία Lumière: Η ταινία «The Stranger» του Φρανσουά Οζόν σάρωσε τις υποψηφιότητες
- Χρ. Κέλλας: Η κυβέρνηση στηρίζει με πράξεις τους αλιείς της Μαγνησίας
- Φάμελλος σε Πιερρακάκη: «Συγχαρητήρια για την εκλογή στο Eurogroup αλλά θα κριθείτε από τις πολιτικές σας»
- Ημαθία: Καταβολή ενισχύσεων de minimis 563,5 ευρώ ανά στρέμμα στους παραγωγούς βιομηχανικής τομάτας
- Άφωνοι οι αρχαιολόγοι με το ανατριχιαστικό εύρημα: Ανακάλυψαν αγχόνη του 16ου αιώνα και ομαδικούς τάφους
- Ρωσικά περιουσιακά στοιχεία: Αυτό θα γίνει από εδώ και πέρα σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Ένωση









