Θαυμάστε κάτι “ειρηνοποιούς”: «Σπέρνουν τον όλεθρο παντού στον πλανήτη», vid

Είμαστε κι εμείς στη...«σωστή πλευρά της ιστορίας» μαζί τους....

O Jeffrey Sachs, Αμερικανός οικονομολόγος και καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Columbia, μίλησε στη κινεζική τηλεόραση σχολιάζοντας την διαχρονικά καταστροφική εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Ο παγκόσμιος χωροφύλακας, όπως έχει οριστεί εδώ και πολλές δεκαετίες, σπέρνει τον όλεθρο όπου χρειαστεί, με τα πιο πρόσφατα παραδείγματα να είναι εκείνα της Ουκρανίας, της Μέσης Ανατολής και των Βαλκανίων.

Δείτε τι λέει μεταξύ άλλων:

«Γιατί οι Ηνωμένες Πολιτείες μπαίνουν σε όλους αυτούς τους πολέμους, προσπαθούν να ανατρέψουν όλες αυτές τις κυβερνήσεις και αποτυγχάνουν κάθε φορά; Νομίζω ότι ο στόχος είναι λάθος.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δηλώνουν έναν στόχο: λένε ότι θα μεταμορφώσουν το Αφγανιστάν. 20 χρόνια αργότερα, τρισεκατομμύρια δολάρια αργότερα, μια πλήρης αποτυχία για τις ΗΠΑ. Οι στόχοι των ΗΠΑ είναι παρόμοιοι στη Συρία: προσπάθησαν να ανατρέψουν τον Μπασάρ αλ Άσαντ, ξεκίνησαν έναν εκτεταμένο πόλεμο, τεράστιο χάος, μια πλήρης αποτυχία.

Προσπάθησαν να αλλάξουν την κυβέρνηση στη Λιβύη – ξεκίνησαν έναν εμφύλιο πόλεμο. Προσπάθησαν να πιέσουν το ΝΑΤΟ στην Ουκρανία και δημιούργησαν μία συνεχιζόμενη αιματοχυσία.

Ως εκ τούτου, αναρωτιέμαι: τι συμβαίνει; Γιατί οι συντάκτες αυτής της τρομερής πολιτικής δεν έχουν φύγει εδώ και πολύ καιρό; Η απάντηση: Πολλά χρήματα, μεγάλες δουλειές»:

freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί