Οι προσπάθειες να παραταθεί ο πόλεμος συνεχίζονται από την πλευρά της Ευρώπης. Μιλώντας στο podcast «Judging Freedom» του Andrew Napolitano, το οποίο επικαλείται το RT DE, ο πρώην αναλυτής της CIA Larry Johnson αναφέρθηκε στα σχέδια ορισμένων δυτικοευρωπαϊκών κρατών όχι μόνο να κρατήσουν «ζωντανό» τον πόλεμο στην Ουκρανία χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ.
«Πιστεύετε ότι οι ευρωπαϊκές ελίτ, οι ηγέτες της ΕΕ ή οι ηγέτες του ΝΑΤΟ προετοιμάζουν έναν πόλεμο εναντίον της Ρωσίας χωρίς την υποστήριξη των ΗΠΑ;», φέρεται να ρώτησε ο Napolitano.
«Ναι, το συζητούν και προσπαθούν να κάνουν προετοιμασίες. Το πρόβλημα είναι ότι δεν έχουν τους απαραίτητους πόρους. Dεν έχουν την απαραίτητη βιομηχανική παραγωγική ικανότητα και στρατιωτική δύναμη», απάντησε ο Johnson.
Ο πρώην αξιωματούχος της CIA πιστεύει ότι, εκτός όλων των άλλων, υπάρχουν και οικονομικοί προβληματισμοί. Η Βρετανία έχει χορηγήσει δάνεια στην Ουκρανία και ελπίζει ότι θα αποπληρωθούν, εξηγεί ο Τζόνσον. Εάν η Ουκρανία χάσει, αυτά τα δάνεια θα «πάνε στον κάδο των αχρήστων». Το ίδιο ισχύει και για την Γερμανία.
Βέβαια, από την άλλη οι διεθνιστές της Ευρώπης φαίνονται να μην ενδιαφέρονται ιδιαιτέρως για την φτωχοποιήση των πολιτών τους, καθώς προωθείται η «πράσινη» πολιτική, η οποία εκ των πραγμάτων οδηγεί στην από-ανάπτυξη.
Ωστόσο, ουδείς είναι σε θέση να γνωρίζει αν οι πολιτικοί μπορούν να σηκώνουν αυτό το βάρος, όταν θα πουν στους πολίτες τους πως τα δάνεια στην Ουκρανία δεν θα αποπληρωθούν ποτέ…
Επιπλέον, για μια πραγματική στρατιωτική εμπλοκή, η Γερμανία, η Γαλλία και η Βρετανία δεν έχουν όλα όσα χρειάζονται για να επιτύχουν πραγματική επιτυχία στο πεδίο της μάχης.
«Έχουν τον εφοδιασμό για τα απαραίτητα στρατεύματα; Είναι οι στρατοί τους ικανοί να προμηθεύουν τα στρατεύματα με τρόφιμα, πυρομαχικά και καύσιμα (…), τα οποία χρειάζονται εάν αυτά τα κράτη θέλουν πραγματικά να είναι ανταγωνιστικά στο πεδίο της μάχης; (…) Η Γερμανία και η Γαλλία δεν είναι πια αυτό που ήταν στη δεκαετία του 1940», τόνισε ο Τζόνσον και υπογράμμισε σε άλλο σημείο σε σχέση με τα πιθανά δυτικά στρατεύματα που θα πάνε στην Ουκρανία:
«Η Ρωσία θα επιτεθεί σε αυτά τα στρατεύματα και θα τα σκοτώσει. Θα πεθάνουν. Θα είναι ένας σωρός πτωμάτων».
photo αρχείου ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πειραιάς: 48χρονος έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Τον έσωσε λιμενικός
- Απόκοσμο «κρανίο» εμφανίζεται σε ένα γιγάντιο ηφαιστειακό λάκκο στη Σαχάρα – Δείτε εικόνες
- 8 κανόνες καθαρισμού που μπορούν να ακολουθήσουν ακόμη και οι πιο πολυάσχολοι άνθρωποι
- «Θέλαμε να ρίξουν μια ματιά στα νέα μας όπλα»! Τι αποκάλυψε ο Πούτιν για το ΝΑΤΟ
- Ανακοίνωση του Μετρό Θεσσαλονίκης για το σημερινό πρόβλημα στην τροχιά 1
- Ο Τζόκοβιτς ανέβασε φωτογραφίες στην Ακαδημία Αθηνών: «Γεμίζοντας με λίγη ενέργεια Έλληνα Θεού»
- Η Μόσχα στηρίζει την Βενεζουέλα! Μάλιστα βουλευτής δεν αποκλείει να της στείλουν Ορέσνικ
- Ντέιβιντ Μπέκαμ: Ο Βασιλιάς Κάρολος τον έχρισε ιππότη – Δείτε βίντεο
- Η υπερπανσέληνος του “Κάστορα” όπως την «αιχμαλώτισε» ο φωτογραφικός φακός
- ΗΠΑ: Διακοπή κυκλοφορίας στο αεροδρόμιο Ρόναλντ Ρέιγκαν της Ουάσινγκτον λόγω ζητήματος ασφαλείας









