Το Δημοκρατικό Κόμμα καταδίκασε σήμερα ως «σιχαμερή» την απειλή του Ντόναλντ Τραμπ για επιβολή θανατικής ποινής κατά ορισμένων Δημοκρατικών βουλευτών και γερουσιαστών επειδή κάλεσαν δημόσια τις ένοπλες δυνάμεις να μην υπακούσουν σε «παράνομες εντολές».
«Ο Τραμπ μόλις ζήτησε θανατική ποινή για Δημοκρατικούς εκλεγμένους αξιωματούχους. Απολύτως σιχαμερό», τόνισε το Δημοκρατικό Κόμμα με ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό του κόμματος στο X.
Οι ηγέτες των διεθνιστών Δημοκρατικών στην Βουλή των Αντιπροσώπων καταδίκασαν επίσης τη «βίαιη και εμπρηστική ρητορική» του προέδρου των ΗΠΑ σε ανακοίνωση που εξέδωσαν.
Νωρίτερα σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αποκάλεσε αυτούς τους Δημοκρατικούς βουλευτές και γερουσιαστές «προδότες» επειδή προέτρεψαν δημόσια στρατιωτικούς και αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ να αρνηθούν «παράνομες εντολές» από την κυβέρνησή του.
«ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΣΤΑΣΙΑΣΤΩΝ, τιμωρείται με ΘΑΝΑΤΟ!» είπε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Τραμπ.
Στο βίντεό τους που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, οι έξι Δημοκρατικοί υποστήριξαν ότι «αυτή η κυβέρνηση στρέφει τα μέλη των ενόπλων δυνάμεών μας και τους επαγγελματίες στις μυστικές υπηρεσίες εναντίον του αμερικανικού λαού».
Το κλίμα στις ΗΠΑ είναι τεταμένο! Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες – ΕΔΩ!
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Γκεράσιμοφ ανακοίνωσε στον Πούτιν την απελευθέρωση του Κουπιάνσκ
- Από τα Λουτρά του Καρακάλλα μέχρι το Πάνθεον – Μια εντυπωσιακή 3D περιήγηση στους δρόμους της αρχαίας Ρώμης
- Ηχηρή παρέμβαση Πούτιν κόβει κάθε κουβέντα για όσα ακούγονται εδώ και εκεί
- Το ραντεβού Τραμπ – Μαμντάνι έρχεται: O νεοεκλεγείς δήμαρχος της Ν. Υόρκης “έτοιμος” για τη συνάντηση
- Europol: Εξάρθρωση διεθνούς κυκλώματος αρχαιοκαπηλίας – Συνελήφθη και Έλληνας με αρχαία στο σπίτι του
- Κέβιν Κόστνερ: Σε συζητήσεις για να υποδυθεί τον Μπιλ Κλίντον στη νέα τηλεοπτική σειρά “United”
- Ο Μικ Τζάγκερ έκανε απρόσμενη επίσκεψη στο παλιό του σχολείο – Δείτε εικόνες και βίντεο
- Νέα δημοσκόπηση: Παραμένει πρώτη η ΝΔ – Τι γίνεται στις άλλες θέσεις
- ΑΣΕΠ: Προκήρυξη για 132 μόνιμες θέσεις από επιτυχόντες του πρώτου πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού
- Θεσσαλονίκη: Τι θα περιλαμβάνει η ανάπλαση του ΦΙΞ – Η επένδυση που αλλάζει όψη στη δυτική είσοδο









