ΤΕΛΟΣ το «ΠΑΡΑΜΥΘΙ» με Ουκρανία: «Οι ΗΠΑ κήρυξαν τον ΠΟΛΕΜΟ στην Γερμανία και την Ευρώπη»

Η αλήθεια για τους αγωγούς NORD STREAM...

Με το σαμποτάζ του Nord Stream, η Ευρωπαϊκή Ένωση έγινε θέατρο πολέμου. Έχει καταστεί σαφές ότι πλέον δεν πρόκειται για την Ουκρανία. Έχουμε να κάνουμε με έναν πόλεμο των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας, ο οποίος επίσης στρέφεται κατά κύριο λόγο κατά της Γερμανίας. Ούτε η Γερμανία, ούτε η ΕΕ είναι ανεξάρτητοι παίκτες σε αυτό το γεωπολιτικό παιχνίδι.

Γράφει το γερμανόφωνο Russia Today:

Ο σκηνοθέτης Gonzalo Lira βλέπει την πράξη δολιοφθοράς κατά του Nord Stream, ως κήρυξη πολέμου από τις ΗΠΑ στους Ευρωπαίους. Ειδικά στην Γερμανία είχε κηρυχθεί πόλεμος από τον σημαντικότερο σύμμαχό της, εξηγεί σε ένα βίντεο . Αυτή είναι μια τολμηρή θέση, αλλά δεν πρέπει να απορριφθεί πολύ γρήγορα. Μετά από λίγη σκέψη, είναι σαφές ότι οι ΗΠΑ είναι αναμφίβολα ο μεγαλύτερος ωφελούμενος από την επίθεση στην ευρωπαϊκή υποδομή φυσικού αερίου. Έχουν επίσης και τα μέσα και την ευκαιρία να την εκτελέσουν.

Δεν χρειάζεται να συμφωνείτε με τον Lira σε όλα. Αλλά με το σαμποτάζ στον Nord Stream, ένα πράγμα έγινε σαφές: το θέατρο του πολέμου επεκτάθηκε. Δεν είναι πλέον μόνο η Ουκρανία, το μέρος όπου λαμβάνει χώρα στρατιωτική δράση. Δεν είναι πλέον μόνο ένας οικονομικός πόλεμος μεταξύ Δύσης και Ρωσίας. Με την επίθεση στο Nord Stream, η Γερμανία και η ΕΕ έχουν γίνει πεδίο μάχης.

Τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης, μαζί με γερμανούς πολιτικούς, κατηγορούν την Ρωσία ως φταίχτη. Ωστόσο, αυτό δεν είναι πολύ πειστικό. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το μεγαλύτερο οικονομικό και πολιτικό όφελος.

Ομολογουμένως, μέχρι στιγμής, όλα να είναι εικασίες και μόνο έμμεσες αποδείξεις. Προς το παρόν δεν υπάρχουν πραγματικές αποδείξεις για το έγκλημα. Αλλά ακόμα κι αν παρουσιαστούν στα μέσα ενημέρωσης, σε μεταγενέστερο χρονικό σημείο, πρέπει να υπάρχει σκεπτικισμός. Αυτό γιατί διακυβεύονται πολλά αυτή την στιγμή, αναφορικά με την κυριαρχία και την πολιτική επιρροή στην Δυτική Ευρώπη. Η Σουηδία, η Δανία και η Γερμανία διεξάγουν έρευνα και το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε επίσης, ότι θα ξεκινήσει έρευνα. Όλα είναι μέρη της σύγκρουσης στην διαμάχη με τη Ρωσία. Δεν αναμένονται αντικειμενικά αποτελέσματα από αυτούς. Είναι λοιπόν σημαντικό να παραμείνουμε δύσπιστοι.

Είναι απίθανο η Ρωσία να καταστρέφει τις δικές της υποδομές, στις οποίες έχει επενδύσει στο παρελθόν δισεκατομμύρια. (…)

Η Ρωσία έχει κυριολεκτικά το πάνω χέρι και μπορεί να τερματίσει τον αγωγό φυσικού αερίου με το πάτημα ενός κουμπιού. Δεν είναι απαραίτητο να καταστραφεί ολόκληρη η υποδομή. Οι Γερμανοί και οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να αναρωτηθούν, ποιός έχει μεγαλύτερο συμφέρον εδώ, ποιός έχει το καλύτερο κίνητρο και επίσης ποιός έχει την μικρότερη ζημιά. Όλα αυτά αποκλείουν την Ρωσία ως φταίχτη και δείχνουν προς τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Οι εκκλήσεις για άνοιγμα του Nord Stream 2 εν όψει της έλλειψης φυσικού αερίου, καθώς προέρχονταν από την γερμανική κοινωνία των πολιτών, δεν έχουν πλέον νόημα. Η μοίρα της Ευρώπης μοιάζει τώρα προδιαγεγραμμένη – τουλάχιστον η οικονομική.

Η ζημιά στον αγωγό είναι εκτεταμένη. Η επισκευή είναι δύσκολη, έχει ήδη πει η Gazprom. Δεν είναι επίσης σαφές δε, εάν η Gazprom ενδιαφέρεται να προχωρήσει σε επισκευή. Οι δυτικοί εταίροι ήταν κάτι παραπάνω από αναξιόπιστοι στο παρελθόν.

Σε κάθε περίπτωση, οι επόμενες εβδομάδες και μήνες θα δείξουν πόσο ρεαλιστική είναι η πολιτική της Γερμανίας και της ΕΕ, καθώς υποσχέθηκαν, ότι θα μπορέσουν να απελευθερωθούν από την εξάρτηση από το ρωσικό αέριο σε σχετικά βραχυπρόθεσμο ορίζοντα.

(…)

Η επίθεση προφανώς, έχει σκοπό να κόψει την σύνδεση μεταξύ ΕΕ και Ρωσίας. Δεν είναι η Ρωσία που έχει συμφέρον σε αυτό. Έρχεται επίσης σε μια περίοδο που κλιμακώνονται οι πολιτικές διαμαρτυρίες στις δυτικοευρωπαϊκές χώρες, ενάντια στις πολιτικές κυρώσεων των φιλοαμερικανικών πολιτικών ελίτ.

Η ευημερία της Γερμανίας και της Ευρώπης θυσιάζεται στον βωμό του πολεμικού στόχου (των διεθνιστών). Και η αιτία του πολέμου μπορεί τώρα να διατυπωθεί πιο ξεκάθαρα. Δεν πρόκειται για την Ουκρανία. Δεν πρόκειται για την εδαφική της ακεραιότητα. Ούτε πρόκειται για δημοκρατία εναντίον απολυταρχίας. Αυτός ο πόλεμος, έγινε πια σαφές, είναι ένας πόλεμος μεταξύ των ΗΠΑ και της Ρωσίας. Η πορεία του πολέμου στην Ουκρανία δεν επηρεάζεται από την επίθεση στους Nord Stream.

Τώρα η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο. Και αποδεικνύεται ότι η ΕΕ δεν έχει κανένα μέσο για να επιβιώσει από αυτόν τον πόλεμο, ειδικά όταν ο (αμερικανικός) ηγεμόνας στρέφεται εναντίον της και είναι πρόθυμος να την θυσιάσει στο παιχνίδι για δύναμη και επιρροή. Η ΕΕ δεν είναι κυρίαρχη. Μάλλον ο εχθρός της Ευρώπης δεν είναι στην Ανατολή, αλλά στην πραγματικότητα στην Δύση. Επομένως δεν πρέπει να αποκλειστεί η σκέψη, ότι οι ΗΠΑ είναι ο εχθρός και μόλις κήρυξαν τον πόλεμο στην ΕΕ και την Γερμανία!!!

photo Αμερικανικό Υπουργείο Άμυνας: Το κύριο άρμα μάχης M1A2 Abrams προετοιμάζεται για μια άσκηση με πραγματικά πυρά στο Drawsko Pomorskie της Πολωνίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί