Σταματά να υφίσταται από τις 15 Οκτωβρίου η Alitalia καθώς θα «απογειωθεί» η νέα κρατική αεροπορική εταιρεία Ita (Italia Trasporto Aereo SpA).
Όπως ανακοινώθηκε επισήμως στην Ιταλία, μετά τη διαδικασία πώλησης του πτητικού έργου της αεροπορικής εταιρείας «Alitalia – Società Aerea Italiana Spa» στη δημόσια εταιρεία Italia Trasporto Aereo SpA, το Ιταλικό Δημόσιο εξουσιοδότησε την Alitalia να σταματήσει τις πωλήσεις εισιτηρίων.
H διακοπή των πτητικών δραστηριοτήτων ξεκινά επισήμως από την Παρασκευή όπως προαναφέραμε, ημέρα που αποτελεί την αρχική ημερομηνία των νέων πτήσεων του νέου φορέα.
Τι ισχύει για όσους είχαν κλείσει εισιτήριο
Σύμφωνα με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδος, οι κάτοχοι εισιτηρίων Alitalia (055) των οποίων η πτήση είναι προγραμματισμένη:
μετά τις 24 Αυγούστου 2021
- με ημερομηνία ταξιδιού από 15 Οκτωβρίου 2021
- από/προς οποιονδήποτε προορισμό/προέλευση παγκοσμίως
- και έχει ακυρωθεί, υπάρχουν οι εξής εναλλακτικές δυνατότητες:
- αλλαγή κράτησης (επανακράτηση ή τροποποίηση του δρομολογίου για να φτάσετε στον αρχικό προορισμό ή να επιστρέψετε στο σημείο προέλευσης του ταξιδιού), χωρίς ενοποίηση ναύλου, σε πτήση που μπορεί να χρησιμοποιήσει ο επιβάτης, έως τις 14 Οκτωβρίου 2021( τελική ημερομηνία επιστροφής) ·
- αλλαγή προορισμού με πιθανή ενσωμάτωση ναύλου, για να ταξιδέψετε έως τις 14 Οκτωβρίου 2021 (τελική ημερομηνία επιστροφής). Δεν υπάρχει επιστροφή χρημάτων για διαφορές στον ναύλο.
Η αλλαγή προορισμού θα είναι δυνατή μόνο για εισιτήρια στην Ιταλία, για προορισμούς που βρίσκονται στην Ιταλία και για εισιτήρια που είναι διεθνή, για προορισμούς που είναι διεθνείς.
Η διαδικασία αλλαγής πτήσης και επιστροφής χρημάτων
Για να προσαρμόσουν ή να αλλάξουν την κράτηση, οι επιβάτες μπορούν να καλούν τους τοπικούς αριθμούς που διατίθενται στον ιστότοπο της Alitalia (www.alitalia.com) ή εναλλακτικά να επικοινωνήσουν με το ταξιδιωτικό γραφείο που εξέδωσε το εισιτήριο.
Εάν δεν μπορούν ή δεν ενδιαφέρονται για αλλαγή εισιτηρίων, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν την πλήρη επιστροφή χρημάτων, χωρίς πρόστιμο, στην τιμή στην οποία αγοράστηκε το εισιτήριο ή στην υπολειπόμενη αξία του εισιτηρίου για το ταξίδι που δεν έχει ακόμη πραγματοποιηθεί.
(ethnos. gr / photo: unsplash)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Ημέρα Αποκάλυψης”: Ο Στίβεν Σπίλμπεργκ έρχεται με κάτι πολύ δυνατό – ΒΙΝΤΕΟ
- ΒΙΝΤΕΟ: «Ο Μέγας Αλέξανδρος πίσω στην Αίγυπτο»
- Η Κλαυδία ερμηνεύει μοναδικά το “Δημοσθένους λέξις”, vid
- Η σκηνή αγώνων Tuk-Tuk στη Νοτιοανατολική Ασία…δεν είναι αστείο! Δείτε βίντεο
- Οι Ματ Ντέιμον, Αν Χάθαγουεϊ και Τομ Χόλαντ σε νέες εικόνες της Οδύσσειας
- Τι απάντησε η ΑΙ όταν γυναίκα ζήτησε να της πει…τα 8,2 δις ονόματα των ανθρώπων της Γης!
- Η Μελάνια Τραμπ τράβηξε τα βλέμματα με την εμφάνισή της…αγκαζέ με τον Άγιο Βασίλη! vid
- «Beauty and the Beast»: Η Disney ετοιμάζει μία νέα live action περιπέτεια του Γκαστόν
- Με τρακτέρ στο κέντρο των Τρικάλων και της Καρδίτσας οι αγρότες
- Ιωάννινα: Κινηματογραφική καταδίωξη 23χρονης που μετέφερε μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΔΟΜΟΚΟΣ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ









