Ο Πρωθυπουργός της Βαυαρίας και Αρχηγός της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) Μάρκους Ζέντερ θεωρείται καταλληλότερος ως υποψήφιος Καγκελάριος της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU), σύμφωνα με δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε μετά την εκλογή του ‘Αρμιν Λάσετ στην ηγεσία του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU).
Στη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Kantar για λογαριασμό του Ομίλου Funke, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί ότι ο κ. Ζέντερ έχει καλύτερες πιθανότητες ως υποψήφιος Καγκελάριος, ενώ υπέρ μιας υποψηφιότητας του κ. Λάσετ τάσσεται μόλις το 21%.

Το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί και το αποτέλεσμα της επιστολικής ψήφου των 1001 συνέδρων του CDU, οι οποίοι το προηγούμενο Σάββατο εξέλεξαν – με ηλεκτρονική ψήφο – τον κ. Λάσετ ως τον διάδοχο της ‘Ανεγκρετ Κραμπ-Καρενμπάουερ στο κόμμα. Σε αυτή την ψηφοφορία οι σύνεδροι έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν μόνο υπέρ ή κατά του νικητή και η προσοχή εστιάζεται στο ποσοστό στήριξης που θα λάβει.
Η επιλογή υποψηφίου Καγκελάριου για την Χριστιανική Ένωση αναμένεται το νωρίτερο στο τέλος Μαρτίου, έπειτα από διαβουλεύσεις των δύο κομμάτων που την απαρτίζουν (των CDU και CSU).
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΥΠΕΞ: Επέστρεψαν με ασφάλεια πάνω από 2.000 ‘Ελληνες από την εμπόλεμη ζώνη
- Μακρόν: Το γαλλικό Πολεμικό Ναυτικό συνέλαβε τάνκερ Deyna
- Κεραμέως: Επεκτείνεται η Ψηφιακή Κάρτα Εργασίας σε νέους κλάδους
- Γαλλία-Δημοτικές εκλογές: 2ος γύρος τεστ έναν χρόνο πριν από τις προεδρικές εκλογές.
- ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση 1,3% σημείωσε η δύναμη του ελληνικού εμπορικού στόλου τον Ιανουάριο
- Επιστήμονες δημιούργησαν τον πρώτο οισοφάγο σε εργαστήριο
- Το Κρεμλίνο κουνάει το «μαντήλι»: Η Ρωσία θα κάνει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στα συμφέροντά της
- Θεσσαλονίκη: Κάθειρξη 10 ετών στον Π. Ψωμιάδη για τα «45άρια» της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης
- Σαν ηθοποιοί! Δείτε τι εκπαιδεύτηκαν να κάνουν χαριτωμένα παπαγαλάκια, vid
- Ιράν: Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ καλεί τις υπηρεσίες πληροφοριών να στοχοθετήσουν «εχθρούς στην πατρίδα και στο εξωτερικό»









