την εταιρεία που επί 74 χρόνια και έχοντας περάσει από αναταράξεις και κενά αέρος διέσχιζε τους αιθέρες.
Η Alitalia πραγματοποίησε την τελευταία πτήση της και τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιβάτες δεν μπορούσαν να κρύψουν τη συγκίνησή τους.
Τα τελευταία 20 χρόνια η Alitalia αναζητώντας διαρκώς σωτήρες στοίχισε στο ιταλικό δημόσιο περί τα 13 δισ. ευρώ. Υπολογίζεται ότι τα τελευταία χρόνια έχανε περισσότερα από 700.000 ευρώ ημερησίως. Η κρίση της πανδημίας ήταν αυτή που της έδωσε το τελειωτικό χτύπημα. Η εταιρεία που θα την διαδεχθεί ονομάζεται Ιtalia Trasporto Aereo (ITA) και θα κρατήσει μόνο 2.800 εργαζομένους. Περίπου 7.000 εργαζόμενοι θα βρεθούν στο δρόμο.
Την περασμένη Δευτέρα πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ζητώντας στήριξη από την κυβέρνηση.
AZA1594 CAG-FCO – A320 EI-DSV pic.twitter.com/vRBrAH9JmP
— João ☕ (@joaointhesky) October 14, 2021
Ο θρυλικός εθνικός αερομεταφορέας της Ιταλίας είχε ανακοινώσει από τον Σεπτέμβριο ότι θα σταματήσει να εκδίδει εισιτήρια. Ήταν μία εξέλιξη που προκάλεσε θλίψη σε πολλούς Ιταλούς, αλλά σίγουρα όχι έκπληξη. Τα τελευταία χρόνια βρισκόταν συνεχώς στο χείλος της καταστροφής και το λογότυπο με το κεφαλαίο «Α», που θύμιζε φτερό αεροπλάνου και είχε τα χρώματα της ιταλικής σημαίας, είχε αρχίσει να ξεθωριάζει. Xθες πέρασε στην ιστορία.
Δύσκολες πτήσεις και για την ITA
Τα πράγματα δεν είναι εύκολα ούτε για το διάδοχο σχήμα, που λειτουργεί επισήμως από χθες. Η διοίκησή της παραδέχθηκε ότι αναζητεί επενδυτή, ελπίζοντας να την κάνει ελκυστική για μία από τις μεγάλες αεροπορικές είτε της Ευρώπης ή των ΗΠΑ. «Ψάχνω ένα deal που θα ολοκληρωθεί έως τα τέλη του 2022. Σίγουρα δεν θέλω να πάω πέραν αυτού», δήλωσε ο επικεφαλής της ΙΤΑ στο Bloomberg.
H ITA θα αντιμετωπίσει σκληρό ανταγωνισμό από τις εταιρείες χαμηλού κόστους, όπως οι Ryanair, EasyJet και Wizz Air.
moneyreview/ photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη εφοριακός που ενημέρωνε καταστηματάρχες για ελέγχους
- Ούτε σε ταινία: Φιαλίδιο με το ραδιενεργό Πολώνιο 210 βρέθηκε τυχαία σε “κυνήγι” πασχαλινών αυγών στη Γερμανία
- Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις μηνός Μαΐου 2026, σύμφωνα με τον e-ΕΦΚΑ
- Το μεγαλύτερο ξενοδοχείο στον κόσμο χωράει μία ολόκληρη κωμόπολη
- Η Τεχεράνη μιλά όπως ακριβώς η Μόσχα – Τι ειπώθηκε για την πρόταση εκεχειρίας
- Το Ιράν θα συνεχίσει τον πόλεμο “για όσο καιρό οι πολιτικοί αξιωματούχοι το κρίνουν σκόπιμο”
- Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι βομβάρδισε τρία αεροδρόμια στην Τεχεράνη
- ΔΕΣΦΑ: Τετραπλασιάστηκαν οι εξαγωγές φυσικού αερίου το πρώτο τρίμηνο του 2026
- Πιερρακάκης: Η Ελλάδα είναι σε καλή θέση για να απορροφήσει το σοκ από τη Μ. Ανατολή
- Λευκός Οίκος για Ιράν: Ο Τραμπ δεν έχει εγκρίνει την 45ήμερη εκεχειρία που πρότειναν μεσολαβητές
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΚΑΥΣΙΜΑ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ
ΕΚΤ
ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΚΑΙΡΟΣ









