Η ρωσική Gazprom θα συνεχίσει να προμηθεύει με φυσικό αέριο τη Μολδαβία εάν η χώρα εξοφλήσει το χρέος της και υπογράψει νέο συμβόλαιο από την 1η Δεκεμβρίου, τόνισε ο επίσημος εκπρόσωπος του ενεργειακού κολοσσού, Σεργκέι Κουπριάνοφ.
Κατέστησε μάλιστα σαφές πως δεν πρόκειται για μια στάση της εταιρείας που έχει πολιτικό υπόβαθρο, αλλά «απλά δεν μπορεί να λειτουργήσει με ζημιές».
«Αυτήν τη στιγμή, το χρέος είναι 443 εκατομμύρια δολάρια, και δεδομένων των καθυστερήσεων στις πληρωμές, το συνολικό χρέος είναι 709 εκατομμύρια δολάρια.
Οι Μολδαβοί αξιωματούχοι δεν θέλουν να αναγνωρίσουν το χρέος.
Επίσης δεν τους αρέσει η τιμή του φυσικού αερίου, αν και η τιμολόγηση εδώ είναι σαφής και διαφανής», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο Κουπριάνοφ.
Παράλληλα, σημείωσε ότι η Gazprom παραξενεύτηκε όταν έμαθε ότι το Κισινάου σχεδιάζει να εκκαθαρίσει τη μολδαβική εταιρεία φυσικού αερίου «Moldova Gas», η οποία της χρωστά.
«Μια εταιρεία πρέπει να πληρώσει για τα αγαθά που έχει λάβει», τόνισε με νόημα.
(Sputniknews)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λάρισα: Αποχώρησαν οι αγρότες από τις σήραγγες στα Τέμπη – Σε πανελλαδική σύσκεψη το Σάββατο στη Νίκαια
- Τον γύρο του κόσμου κάνει η δήλωση Μακρόν για τους BRICS
- Ν/σ για τις ΕΔ: Απαλλαγή από τη στράτευση για νέους με διάχυτη αναπτυξιακή διαταραχή, σε ποσοστό αναπηρίας 67%
- Ρώσοι εκπαιδεύονται στις καταρρίψεις drones, vid
- Ανησυχεί ο Τουσκ για την Γροιλανδία
- Υπό κράτηση ο ένας από τους ιδιοκτήτες του μοιραίου μπαρ στο Κραν Μοντανά
- Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας έπιασε το… φτυάρι – Viral το ΒΙΝΤΕΟ
- Πάτρα: Προφυλακιστέος ο 26χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε μπαρ
- Απόδειξη πως και οι δήθεν «δεξιοί» στην Ευρώπη μισούν τον Πούτιν, vid
- Ρεπόρτερ στη Συρία χτυπήθηκε από… άρμα μάχης σε ζωντανή σύνδεση, vid









