Πλέον είναι πασιφανές! Η πρόσφατη σύνοδος κορυφής του Οργανισμού Συνεργασίας της Σαγκάης (SCO) σηματοδότησε αλλαγές στον πλανήτη.
Το μοντέλο παγκόσμιας διακυβέρνησης θα αλλάξει.
Πλέον η δήθεν απομονωμένη Ρωσία κατέδειξε επιτυχώς στην πλειοψηφία του πλανήτη, πλην της απομονωμένης διεθνιστικής Ευρώπης, μέρους των ΗΠΑ και των συμμάχων των διεθνιστών, πως μια πολυπολική τάξη πραγμάτων πρέπει να αναδυθεί.
Αυτό το έπραξε με την βοήθεια της Κίνας, της Ινδίας και των υπολοίπων BRICS.
Θα γίνουν ακόμα και αλλαγές στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα. Ήδη ανακοινώθηκε η πρόθεση ίδρυσης νέας αναπτυξιακής τράπεζας του SCO και ανακοινώθηκε η Διακήρυξη του SCO της Τιαντζίν.
Δεν αποκλείεται η τροποποίηση λειτουργίας διεθνών οργανισμών, όπως το ΔΝΤ, καθώς αν όλα πάνε καλά για την Ανατολή, η σημασία τους θα αναβαθμιστεί. Δεν αποκλείεται ακόμα και να αντικατασταθούν.
Πολλοί δεν διστάζουν να πουν πως Ρωσία και σύμμαχοι κατάφεραν αυτό που δεν μπόρεσε να κάνει ο ίδιος ο Ο.Η.Ε.: Να ενώσουν τόσες πολλές χώρες με γνώμονα την ειρήνη και την συνεργασία, οι οποίες έχουν όρεξη να ενσωματωθούν στο νέο εγχείρημα.
Δεν αποκλείεται μάλιστα σε βάθος χρόνο να τεθεί υπό αμφισβήτηση η ανάγκη ύπαρξης του διεθνούς οργανισμού και να προταθεί κάτι άλλο στην θέση του.
Οι διεθνιστές βλέπουν το αντίπαλο δέος τους να κόβει και να ράβει γεωστρατηγικά και γεωοικονομικά.
Ενδεχομένως να περιμένουν να δουν πως θα «κυλήσουν» τα πράγματα και έπειτα να προβούν σε δικές τους ενέργειες.
photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-SPUTNIK POOL
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με… ενθουσιασμό είδε ο Μερτς σόου κινεζικών ανθρωποειδών, vid
- Εκλογές προκηρύχθηκαν στη Δανία εν μέσω κρίσης στη Γροιλανδία
- Τέμπη: Κάλεσμα της ΓΣΕΕ για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις του Σαββάτου
- Παρέμβαση εισαγγελέα μετά τις καταγγελίες Κυρανάκη για δολιοφθορά στο σιδηροδρομικό δίκτυο – ΦΩΤΟ
- Αθήνα: Ανοικτός ξανά ο σταθμός του Μετρό “Πανεπιστήμιο”
- Βουλευτικές εκλογές στις 24 Μαρτίου προκήρυξε η πρωθυπουργός της Δανίας, με την κρίση της Γροιλανδίας στο προσκήνιο
- Κρεμλίνο για μείωση των ενεργειακών εσόδων: «Είναι οι… συνηθισμένες δυσκολίες»
- Καμπανάκι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Αντιμέτωποι με απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης 4 στους 10 μη μισθωτούς
- «Κρότος» και στο WEF: Παραιτήθηκε ο «διάδοχος» του Σβαμπ – Τον συνδέουν με τον Έπσταϊν
- Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος









