Ταλιμπάν: Ανακοίνωσαν τη νέα κυβέρνηση – Ανάμεσα στους υπουργούς και καταζητούμενος στις ΗΠΑ

Οι Ταλιμπάν άρχισαν να καλύπτουν τις κυβερνητικές θέσεις μετά την κατάληψη της εξουσίας στο Αφγανιστάν, ωστόσο, κάποιοι είναι καταζητούμενοι στις ΗΠΑ και επικηρυγμένοι με εκατομμύρια δολάρια.

Πρωθυπουργός του Αφγανιστάν ανακηρύχθηκε από τους Ταλιμπάν ο Μουλά Μοχάμεντ Χασάν Αχούντ, συνιδρυτής και επικεφαλής του ηγετικού συμβουλίου της οργάνωσης. Αναπληρωτής πρωθυπουργός ανακηρύχθηκε ο Μουλά Αμπντούλ Γκάνι Μπαραντάρ, ο οποίος είναι και ο στρατιωτικός ηγέτης, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των Ταλιμπάν. Υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε ο Σιρατζουντίν Χακάνι, επιλογή που ξεχωρίζει για έναν λόγο.

Ο Χακάνι χαρακτηρίζεται από τις αρχές των ΗΠΑ ως διεθνής τρομοκράτης, με το FBI να τον έχει επικηρύξει με έως 5 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες που θα οδηγήσουν στη σύλληψή του.

Ο Χακάνι καταζητείται για την επίθεση του 2008 σε ξενοδοχείο στην Καμπούλ, το οποίο στοίχισε τη ζωή σε έξι ανθρώπους, ανάμεσά τους και ένας Αμερικανός. Επίσης φέρεται να συμμετείχε σε επιθέσεις κατά των αμερικανικών και συμμαχικών δυνάμεων στο Αφγανιστάν και να έχει συμμετάσχει σε σχέδιο δολοφονίας του τότε προέδρου του Αφγανιστάν Χαμπίντ Καρζάι το 2008.

Υπουργός Άμυνας ορίστηκε ο Μουλά Γιακούμπ, γιος του ιδρυτή των Ταλιμπάν Μουλά Μοχάμεντ Ομάρ, ο οποίος θεωρείται από τη Δύση μετριοπαθείς για τα δεδομένα της οργάνωσης, ενώ υποστήριξε τη διαπραγμάτευση για το τέλος των 20ετών συγκρούσεων στο Αφγανιστάν.(sputniknews. gr / photo: screenshot)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί