Η πλειοψηφία των πολιτών της Ταϊβάν πιστεύει ότι είναι απίθανο η Κίνα να εισβάλλει μέσα στα επόμενα πέντε χρόνια, αλλά αξιολογεί το Πεκίνο ως σοβαρή απειλή κατά της Ταϊβάν.
Κατά την τελευταία πενταετία και πλέον οι ένοπλες δυνάμεις της Κίνας έχουν πυκνώσει σημαντικά τις δραστηριότητες του γύρω από την Ταϊβάν, την οποία, το Πεκίνο θεωρεί ως δική του επικράτεια, προκαλώντας τις σοβαρές αντιδράσεις της κυβέρνησης στην Ταϊπέι, ενώ ποτέ το Πεκίνο δεν έχει αποκηρύξει το δικαίωμα χρήσης πολεμικής ισχύος, προκειμένου να φέρει την Ταϊβάν υπό τον έλεγχο της Κίνας.
Στη δημοσκόπηση έλαβαν μέρος περίπου 1.200 άνθρωποι, ενώ πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο μήνα από το Ινστιτούτο Εθνικής Άμυνας και Έρευνας Ασφάλειας, δείχνοντας ότι ποσοστό 61% των συμμετεχόντων θεωρεί “απίθανο ή πολύ απίθανο” ότι η Κίνα θα επιτεθεί στην Ταϊβάν μέσα στην επόμενη πενταετία.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τουλάχιστον 10 νεκροί στη Βηρυττό, λένε πηγές – Εγκαταλείπουν την περιοχή οι κάτοικοι (Vid)
- Ισραήλ: Τα πλήγματα στον Λίβανο μπορεί να διαρκέσουν πολλές ημέρες
- Ουρές στην Τούμπα για την νέα επετειακή φανέλα των 100 χρόνων του ΠΑΟΚ! ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ
- Σκεύη κουζίνας που δεν πρέπει να βάζετε στο πλυντήριο πιάτων
- Μπαχρέιν: Xτυπήθηκε πλοίο από ιρανικό πύραυλο
- Ιράν: «Δεν θα διαπραγματευτούμε με τις ΗΠΑ»
- Νέα τάση “χτύπησε” στο διαδίκτυο: Έτσι πλένουν τα…μάλλινα ρούχα! BINTEO
- Όλοι χτυπούν όλους: Τα αραβικά βασίλεια του Κόλπου απειλούν το Ιράν με «ανταποδοτικά χτυπήματα»
- Πακιστάν: 17 νεκροί στις διαδηλώσεις υπέρ του Ιράν
- Τραμπ: Η επιχείρηση στο Ιράν θα διαρκέσει 4 εβδομάδες το λιγότερο









