Τα προϊόντα που χρυσοπληρώνουν οι Ευρωπαίοι: Λάδι, σιτηρά και ζάχαρη – Η Ρωσία τα εξάγει σε εθνικά νομίσματα στις φιλικές χώρες

Η Ρωσία υπέγραψε περισσότερες από 750 συμβάσεις για τις εξαγωγές σιτηρών, λαδιού και ζάχαρης σε εθνικά νομίσματα το 2023, δήλωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας , Viktoria Abramchenko

Η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας Viktoria Abramchenko παραχώρησε συνέντευξη στο Sputnik την παραμονή του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης.

Η Ρωσία υπέγραψε περισσότερες από 750 συμβάσεις για τις εξαγωγές σιτηρών, λαδιού και ζάχαρης σε εθνικά νομίσματα το 2023, δήλωσε η Viktoria Abramchenko.”Μόνο φέτος, περισσότερες από 750 συμβάσεις για σιτηρά, λάδι και ζάχαρη έχουν συναφθεί σε εθνικά νομίσματα, που είναι 1,5 εκατομμύριο τόνοι προϊόντων.

Οι περισσότερες από τις συμφωνίες είναι με το Ιράν, τη Συρία, την Αίγυπτο και την ΚΑΚ [Κοινοπολιτεία Ανεξάρτητων Κρατών] χώρες», είπε η Αμπράμτσενκο στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης, που ξεκινά σήμερα 14 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως τις 17 Ιουνίου.

Πρόσθεσε ότι οι παραδόσεις σιτηρών με διακανονισμούς σε εθνικά νομίσματα αποτελούν προτεραιότητα και ο αριθμός των συμβάσεων συνεχίζει να αυξάνεται. «Αν μιλάμε για σιτηρά, τους πρώτους τέσσερις μήνες του τρέχοντος έτους, ήδη πάνω από το 5% των εξαγωγών γίνονται σε εθνικά νομίσματα», είπε.

Η Ρωσία συμμετείχε επίσης σε συνομιλίες με άλλες χώρες για την εξαγωγή γεωργικών προϊόντων σε εθνικά νομίσματα.

“Είμαστε σε διαπραγματεύσεις με όλες τις φιλικές χώρες. Συνολικά, οι αγροτικές εξαγωγές μας περιλαμβάνουν 160 χώρες σε όλο τον κόσμο. Και, φυσικά, μας ενδιαφέρει να εμπορευόμαστε σε ρούβλια. Αλλά η ετοιμότητα μιας χώρας υποδοχής είναι επίσης σημαντική”, είπε.

Τον Ιανουάριο, η Αμπράμτσενκο είπε στο Sputnik ότι η Τουρκία είχε πληρώσει επιτυχώς για σιτηρά σε ρούβλια και σημείωσε ότι η Ρωσία εργάζεται επίσης για το θέμα τέτοιων προμηθειών στην Αίγυπτο.

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ στην Αγία Πετρούπολη – Χιλιάδες συμμετοχές από Ινδία, Κατάρ, Πακιστάν, Βενεζουέλα, Ουγγαρία, Μιανμάρ, Νικαράγουα και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Το Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ της Αγίας Πετρούπολης διεξάγεται από το 1997 και από το 2006 πραγματοποιείται υπό την αιγίδα και με τη συμμετοχή του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Το 2020, το φόρουμ ακυρώθηκε λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. 

Το φόρουμ συγκεντρώνει χιλιάδες επιχειρηματίες από την Ινδία, το Κατάρ, το Πακιστάν, τη Βενεζουέλα, την Ουγγαρία, τη Μιανμάρ, τη Νικαράγουα και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (ΗΑΕ).

Ο πρωθυπουργός της Κούβας Μανουέλ Μαρέρο Κρουζ και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ θα είναι μεταξύ των VIP. Άλλοι εξέχοντες, υψηλόβαθμοι προσκεκλημένοι που αναμένονται περιλαμβάνουν τον Ούγγρο Υπουργό Εξωτερικών Peter Szijjarto και τον Υπουργό Επενδύσεων και Εξωτερικών Οικονομικών Σχέσεων της Μιανμάρ Kan Zaw. Επικεφαλής της αντιπροσωπείας της χώρας του αναμένεται να είναι ο υφυπουργός Εμπορίου και Βιομηχανίας του Κατάρ, Σουλτάν μπιν Ρασίντ Αλ Χάτερ.Στο φετινό φόρουμ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα θα απολαμβάνουν προνομιούχο καθεστώς «φιλοξενούμενη χώρα», με τον υπουργό Οικονομίας Abdulla Bin Touq Al Marri να ηγείται της αντιπροσωπείας.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμμετάσχει στην ολομέλεια του φόρουμ την Παρασκευή.

(photo: αμπε-EPA photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί