Σε μία κίνηση που δείχνει πως η πλευρά της Ανατολής θωρακίζεται απέναντι στην Δύση, η Κίνα θέλει να επεκτείνει την ομάδα των αναδυόμενων οικονομιών που είναι γνωστή ως BRICS.
Αυτό δήλωσε υψηλόβαθμος Κινέζος διπλωμάτης την Πέμπτη, όπως μεταδίδει το Reuters.
Η Βραζιλία, η Ρωσία , η Ινδία και η Κίνα σχημάτισαν αρχικά το μπλοκ το 2009, με την Νότια Αφρική να προσχωρεί το 2010.
Ο πληθυσμός τους αποτελεί το 42% του συνολικού παγκόσμιου και, όπως όλα δείχνουν, αναμένεται να αυξηθεί.
Επιπλέον, η ίδρυση της Αναπτυξιακής Τράπεζας των ΒRICS έχει χαρακτηριστεί ως το «αντίπαλον δέος» τόσο της Παγκόσμιας Τράπεζα όσο και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, οργανισμοί που σύμφωνα με τις χώρες των BRICS ελέγχονται σε μεγάλο βαθμό από τους διεθνιστές των ΗΠΑ.
«Η Κίνα προτείνει να ξεκινήσει η διαδικασία επέκτασης των BRICS , να διερευνήσει τα κριτήρια και τις διαδικασίες για την επέκταση και την συναίνεση αυτής», δήλωσε ο Wang Yi , πολιτειακός σύμβουλος και υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, σε μια διαδικτυακή συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών των BRICS.
Τα νέα είναι όλο και πιο δυσάρεστα για την διεθνιστική Δύση, η οποία φτωχαίνει, βλέποντας την Ανατολή με Κίνα και Ρωσία να δυναμώνει και να αυξάνει την ισχύ και την επιρροή της.
photo youtube
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Μ. Ανατολή: Ο ΓΓ του ΟΗΕ διορίζει Προσωπικό Απεσταλμένο για τη διαχείριση της σύγκρουσης και ανησυχεί για παγκόσμιο οικονομικό σοκ
- Για «έκρηξη» βίας που οφείλεται εν μέρει στους μετανάστες, μίλησε ο καγκελάριος της Γερμανίας
- Ντόμινο παραιτήσεων στην Ιταλία: Αποχώρησε και η υπουργός Τουρισμού, Ντανιέλα Σαντανκέ
- Σεισμός 4,9 Ρίχτερ στο Άγιο Όρος ταρακούνησε και την Θεσσαλονίκη
- Εντοπίστηκε στα Λιμανάκια Βουλιαγμένης η σορός του 34χρονου αγνοούμενου δύτη
- Συναγερμός στην Πεύκη: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικοδομή
- ΗΠΑ-Κίνα: Η μεγάλη συνάντηση ανακοινώθηκε – Ο πλανήτης οργανώνεται
- Αεροδρόμιο στις ΗΠΑ έσπασε ρεκόρ αλλά και τις… μύτες των παρευρισκομένων, με τη μεγαλύτερη σειρά από cheesesteaks στον κόσμο (ΒΙΝΤΕΟ)
- Νετανιάχου: Το Ισραήλ θα διευρύνει την “ουδέτερη ζώνη” του στον Λίβανο
- Το «μαστίγιό» τους δείχνουν οι ΗΠΑ στο Ιράν: Ο Τραμπ «δεν μπλοφάρει και είναι έτοιμος να εξαπολύσει την κόλαση»









