Πληροφορίες αναφέρουν πως κορυφαίοι σύμβουλοι του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προωθούν πανισλαμικά στρατιωτικά σχέδια μέσω διαφόρων συνεργασιών με ισλαμικούς παράγοντες σε πάρα πολλά κράτη της Ασίας (βλ. Καύκασος), της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (βλ. Μπόκο Χαράμ, θυμήσου ΕΔΩ τι είχαμε γράψει στο el.gr)
Στο επίκεντρο βρίσκεται το Κέντρο ASSAM των «Υπερασπιστών της Δικαιοσύνης και των Στρατηγικών Μελετών για την Πανισλαμική Ενωση»!!!!!!
Μάλιστα, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες διεθνών αναλυτών, λαμβάνουν χώρα προετοιμασίες για σημαντικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη τον ερχόμενο Δεκέμβριο με κύριο θέμα την καταγραφή των «Κατευθυντήριων τάσεων και διαδικασιών για την από κοινού συγκρότηση Ενιαίου Συστήματος Άμυνας για την Πανισλαμική Ένωση».

Αυτό σημαίνει πιο απλά λόγια: Την συγκρότηση μορφής στρατιωτικής σύγκλισης-συνεργασίας των στρατιωτικών δυνάμεων ισλαμικών κρατών με επικεφαλής, προφανώς, την Τουρκία.
Σε αυτή την κατεύθυνση, απώτερος στόχος του Ερντογάν είναι η σύσταση νέο-οθωμανικής Ένωσης ισλαμικών κρατών από την Μέση Ανατολή (εμπλοκή Τουρκίας σε Συρία, παλαιστινιακό), την Ασία (τουρκμενικά κράτη και πληθυσμοί) και την ευρύτερη Αφρική.
Οι προθέσεις των Τούρκων φαίνονται ξεκάθαρα και από τις δηλώσεις πρώην και νυν στρατιωτικών! Ο Ισμαήλ Χακί Πεκίν, πρώην τούρκος στρατηγός, τόνισε μιλώντας σε φιλοκυβερνητικό τουρκικό κανάλι πως η Τουρκία πρέπει να στείλει στρατεύματα και στο Αζερμπαϊτζάν, προκειμένου να αντιμετωπίσει την Αρμενία, παρά το γεγονός πως η Ρωσία έχει συμφέροντα στον Καύκασο.
Όλα δείχνουν πως οι Τούρκοι, με τα σχέδιά τους, βάζουν «φωτιά» στην γεωστρατηγική σκακιέρα παίζοντας έπειτα με αυτήν.
Beating war drums in #Turkey with former general and others debating on air in a pro-govt TV network:
— Abdullah Bozkurt (@abdbozkurt) July 17, 2020
☑️ Turkey should deploy troops to Caucasus against #Armenia.
☑️Armed drones were already given to #Azerbaijan.
☑️Azeri army has been under training by Turkish army. pic.twitter.com/6USa6FqxVz
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ημέρα Σταδιοδρομίας στο Χαλάνδρι
- Πιερρακάκης για κύμα ακρίβειας: Εφόσον χρειαστεί θα παρέμβουμε ξανά
- Τις ΗΠΑ επισκέπτεται ο υφυπουργός Εξωτερικών για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου
- Ο Τσάνινγκ Τέιτουμ ένωσε τις δυνάμεις του με την Ροξάν Γκέι για ένα ρομαντικό μυθιστόρημα
- Δηλώσεις Ν. Χαρδαλιά μετά την κατάσχεση 3,5 τόνων ακατάλληλων κρεάτων στον Πειραιά
- Σε εξέλιξη η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα για την 25η Μαρτίου
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιφερειακή οδό Θεσσαλονίκης λόγω αποξήλωσης εναέριων καλωδίων
- Αυτή είναι η ιδιόρρυθμη αράχνη με «καρφάκια» και… γυαλιά ηλίου, που δεν υφαίνει ιστούς (photo)
- Φοβούνται οι ΗΠΑ; Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το Ιράν προβληματίζουν
- Στη Β. Κορέα ταξιδεύει ο στενός σύμμαχος του Πούτιν, Λουκασένκο









