Τα νέα, φανταστικά γραφεία της Adidas δείχνουν το μέλλον της εργασίας

Τα δύο νέα κτίρια της Adidas στο campus της εταιρείας στο Portland αντιπροσωπεύουν την αφοσίωση της εταιρείας στον αθλητισμό, το καλό design και στην ατομική και ομαδική βελτίωση ως εταιρική αξία

Το πρώτο πράγμα που προσέχει κανείς μπαίνοντας στο GOLD, το νέο κτίριο της Adidas στο Portland, είναι οι αισθητικές λεπτομέρειες, από την είσοδο που θυμίζει είσοδο σε στάδιο μέχρι το ταβάνι που είναι σχεδιασμένο σαν σόλα αθλητικού παπουτσιού αλα αφηρημένη τέχνη. Το GOLD, όπως και το Performance Center, ένα boutique αθλητικό κέντρο φτιαγμένο βάση της αθλητικής φιλοσοφίας της Adidas, είναι οι δύο νέες προσθήκες στο campus της εταιρείας. Τα δύο κτίρια είναι το αποτέλεσμα της συνεργασίας ανάμεσα στα αρχιτεκτονικά γραφεία Studio A+O και LEVER Architecture.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LEVER Architecture (@leverarchitecture)

Στο σχεδιασμό των κτιρίων είναι διάχυτη η οπτική ταυτότητα και τα υλικά της εταιρείας, δίνοντας έμφαση στο χαρακτηριστικό design των προϊόντων της Adidas. Οι χαρακτηριστικοί γυάλινοι τοίχοι του GOLD, σε συνδυασμό με τσιμεντένια και ξύλινα στοιχεία, κάνουν το σκελετό του κτιρίου θεατό από τους επισκέπτες. Από άποψης λειτουργικότητας, οι χώροι του κτιρίου ενθαρρύνουν τη συνεργασία ανάμεσα στους εργαζόμενους, με κινητά τραπέζια σχεδιασμού, καναπέδες και μεγάλα γραφεία. Σχεδόν όλα τα έπιπλα μπορούν να μετακινηθούν, ενώ ακόμα και οι τοίχοι μεταφέρονται, αλλάζοντας τη χωροταξία του κάθε ορόφου. Η ευελιξία του χώρου είναι ένα από τα κατάλοιπα της πανδημίας- η εταιρεία ήθελε τα νέα γραφεία να μπορούν να διαμορφωθούν βάση των αναγκών της κάθε ομάδας, άσχετα με το πόσα μέλη δουλεύουν ακόμα από το σπίτι.

Οι γραφιστικές επιλογές που έγιναν για το Performance Zone παραπέμπουν σε στάδιο. Το αθλητικό αυτό κέντρο είναι αφιερωμένο στην αυτοβελτίωση, βασική αξία της εταιρείας και του αθλητισμού και είναι σχεδιασμένο για να θυμίζει στους επισκέπτες ότι το fitness είναι κομμάτι της ευεξίας και η ευεξία είναι με τη σειρά της μια αρετή που συμβάλλει στο κοινό καλό. Στους δύο πρώτους ορόφους του κτιρίου μπορεί κανείς να βρει γυμναστήριο, αίθουσα με βάρη, στούντιο για γιόγκα και χορό, ενώ ο τρίτος περιλαμβάνει co-working space και juice bar.

jenny/ photo instagram scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί