Τα μάζεψε ο στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ για την Ουκρανία: «Έκανα λάθος»

Το ΝΑΤΟ όμως πλέον το κατάλαβε: Η Ουκρανία θα διαμελιστεί...

Ο στενός συνεργάτης του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Stian Jensen, ανακάλεσε την Τετάρτη την αμφιλεγόμενη πρότασή του να παραχωρήσει η Ουκρανία εδάφη για να γίνει μέλος της δυτικής συμμαχίας ασφαλείας για να τερματιστεί ο πόλεμος με τη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας την δήλωση που προκάλεσε σάλο, «λάθος».

Μεντβέντεφ: Θα πρέπει να χάσουν και το Κίεβο

Το σχόλιο του αντιπροέδρου του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ, στις δηλώσεις του συνεργάτη του Γενς Στόλτενμπεργκ, Στίαν Γένσεν πως η παραχώρηση εδαφών της Ουκρανίας στη Ρωσία θα ήταν «πιθανή λύση» για το τέλος του πολέμου και την ένταξη στο ΝΑΤΟ,. ήταν σκληρό!

Ο Μεντβέντεφ, ανέφερε στο κανάλι του στο Telegram, ότι αν η Ουκρανία συμφωνήσει να παραχωρήσει εδάφη για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, τότε θα πρέπει να εγκαταλείψει ακόμη και το Κίεβο.

«Γιατί; Η ιδέα είναι περίεργη. Το μόνο ερώτημα είναι ότι όλα τα υποτιθέμενα “δικά τους” εδάφη είναι εξαιρετικά αμφισβητήσιμα. Για να εισέλθουν στο ΝΑΤΟ, οι αρχές του Κιέβου θα πρέπει να εγκαταλείψουν ακόμη και το ίδιο το Κίεβο, την πρωτεύουσα της Αρχαίας Ρωσίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Λοιπόν, τότε θα έπρεπε να μεταφέρουν την πρωτεύουσα στη Λβιβ. Εάν, φυσικά, οι Πολωνοί συμφωνήσουν», κατέληξε!

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί