Τα δεινά του πολέμου: Διανομή τροφίμων σε εκκλησία της βομβαρδισμένης Μποροντιάνκα (vid)

Με φόντο τα ερείπια, έπειτα από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στην Μποροντιάνκα, μια πόλη κοντά στο Κίεβο, οι κάτοικοι προσπαθούν να επιβιώσουν.

Στον αυλόγυρο μιας εκκλησίας της πόλης, γίνεται διανομή τροφίμων.

Η ουρά που έχει σχηματιστεί είναι μεγάλη, ωστόσο οι κάτοικοι της Μποροντιάνκα περιμένουν με υπομονή να παραλάβουν βασικά είδη διατροφής, τα οποία δεν έχουν άλλο τρόπο να προμηθευτούν.

Οι περισσότεροι έχουν μαζί τους μικρές χειραποσκευές ή μεγάλες πλαστικές σακούλες, ή ακόμη και καροτσάκια της λαϊκής, που γεμίζουν με ό,τι περισσότερο μπορούν από τα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία διανέμονται στην εκκλησία.

Είναι παραμονή του καθολικού Πάσχα, ωστόσο για τους Ουκρανούς η Ανάσταση θα αργήσει να έρθει…

Στην πόλη αυτή, που βρίσκεται πολύ κοντά στην ουκρανική πρωτεύουσα, δεκάδες μέλη σωστικών συνεργείων εργάζονται νυχθημερόν για να συλλέξουν στοιχεία για τις έρευνες που βρίσκονται σε εξέλιξη μετά από τους σφοδρούς βομβαρδισμούς και να την καταστήσουν όσο το δυνατόν λειτουργική.

«Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών χρησιμοποιήθηκαν βόμβες 250 και 500 κιλών, απαγορευμένες βόμβες, και συστήματα εκτόξευσης πυραύλων Grad που έπληξαν τις γύρω περιοχές» δήλωσε ο Γιούρι Τσέχνιουκ, επικεφαλής της ομάδας διασωστών.

cnn/ photo vid scr

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί