Η Συρία εντάσσεται στον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνασπισμό υπό τις ΗΠΑ εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε χθες Δευτέρα αμερικανός αξιωματούχος, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, εν μέσω της επίσκεψης του σύρου μεταβατικού προέδρου Άχμεντ αλ Σάρα στην Ουάσιγκτον και της συνάντησής του με τον Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο.
«Η Συρία θα γίνει (…) το 90ό μέλος του συνασπισμού εναντίον του Ντάες, συνεργαζόμενη με τις ΗΠΑ για να εξαλειφθούν οι τελευταίοι πυρήνες του Ντάες και να τερματιστούν οι ροές ξένων μαχητών», ανέφερε ο αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ.
Την πληροφορία επιβεβαίωσε ο υπουργός Πληροφοριών της de facto κυβέρνησης της Συρίας, ο Χάμζα αλ Μούσταφα, μέσω X. «Η συμφωνία είναι πολιτική κι ως τώρα δεν έχει στρατιωτικές πτυχές», διευκρίνισε.
Και κάπως έτσι αλλάζουν τα πράγματα!
Τζιχαντιστές ανέτρεψαν τον πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ στην Συρία και τώρα εντάσσονται στον διεθνή αντιτζιχαντιστικό συνπασπισμό.
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στην Ελλάδα περιμένουν όλοι έναν «Μεσσία»! Υπάρχει όμως μια σημαντική λεπτομέρεια
- «Ο άνθρωπος μπροστά»: Παρουσίαση προγράμματος της Πλεύσης Ελευθερίας – Ζωή Κωνσταντοπούλου
- Προβοκάτσια με Kinzhal: Ρωσικά αντίποινα με πλήγματα σε καίριες εγκαταστάσεις της Ουκρανίας
- Φάλαινα φυσητήρας έκανε εμφάνιση – έκπληξη ανάμεσα σε Αντίπαρο και Σίκινο, vid
- Πάρος: Δράση του Δήμου για την τουριστική προβολή του νησιού σε ιταλικά μέσα
- Οι φωτογραφίες με την Κίμπερλι Γκίλφοϊλ στην Ύδρα και η τιμή που της έγινε
- Μουντιάλ 2026: Η απόφαση της προέδρου του Μεξικού που προκάλεσε έκπληξη
- Συνάντηση Πιερρακάκη- Γκιουλέκα για τις προτεραιότητες της κυβέρνησης σε Θεσσαλονίκη και Β. Ελλάδα
- Θεσσαλονίκη: «Ξηλώθηκαν» παράνομες αφίσες και επιβάλλονται πρόστιμα από τον Δήμο
- Κικίλιας: «Τα επόμενα χρόνια θα πραγματοποιηθεί μια μεγάλη επένδυση μεταξύ Αιγύπτου και Ελλάδας»









