Συνεργάσιμοι οι Ταλιμπάν κατά το Λευκό Οίκο

Οι Ταλιμπάν φέρονται πλέον ως καλοί και συνεργάσιμοι κατά τα ελγόμενα του Λευκού Οίκου ο οποίος, με αφορμή την πρώτη πτήση από την Καμπούλ στο Κατάρ που μετέφερε μόνο Αμερικανούς πολίτες, δήλωσε ότι: «Οι Ταλιμπάν συνεργάστηκαν καθιστώντας εφικτή την αναχώρηση των Αμερικανών πολιτών και των νομίμων, μόνιμων κατοίκων» προς τις ΗΠΑ «με πτήσεις τσάρτερ. Επέδειξαν […]

Οι Ταλιμπάν φέρονται πλέον ως καλοί και συνεργάσιμοι κατά τα ελγόμενα του Λευκού Οίκου ο οποίος, με αφορμή την πρώτη πτήση από την Καμπούλ στο Κατάρ που μετέφερε μόνο Αμερικανούς πολίτες, δήλωσε ότι:

«Οι Ταλιμπάν συνεργάστηκαν καθιστώντας εφικτή την αναχώρηση των Αμερικανών πολιτών και των νομίμων, μόνιμων κατοίκων» προς τις ΗΠΑ «με πτήσεις τσάρτερ. Επέδειξαν ευελιξία και επαγγελματισμό στις επαφές μας μαζί τους στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας. Είναι ένα πρώτο, θετικό βήμα»

Μετά από 20 χρόνια σκοτωμού μεταξύ ΗΠΑ και  Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν αλλά και των υπόλοιπων συμμαχικών δυνάμεων, οι Ταλιμπάν φέρονται ως συνεννοήσιμοι και οργανωμένοι για τις ΗΠΑ και παρουσιάζονται ως “αλλαγμένοι” την ίδια στιγμή που μέχρι και πρίν από ένα εξάμηνο οι ΗΠΑ διαλαλούσαν ότι “δε συνεργαστούν ποτέ με τρομοκράτες” που είχε γίνει και γνωστό μότο τους.

Στην πραγματικότητα, πάντα συνεργάζονται με τρομοκράτες για τις υπόγειες δουλειές τους και η περίπτωση της μεταβίβασης της εξουσίας στους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν για τη δημιουργία ενός ακόμα μαζικού κύματος μετανάστευσης προς τα δυτικά, είναι μία τέτοια περίπτωση.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί