Ο John Moe The δημοσίευσε την πρόβλεψή του στις 9 Απριλίου, μόλις δύο εβδομάδες μετά από έναν σεισμό 7,7 Ρίχτερ που σκότωσε 3.500 ανθρώπους και κατέστρεψε ναούς αιώνων στο έθνος της Νοτιοανατολικής Ασίας.
Συνελήφθη την Τρίτη επειδή έκανε “ψευδείς δηλώσεις με σκοπό να προκαλέσει πανικό στο κοινό”, ανακοίνωσε το υπουργείο Πληροφοριών της Μιανμάρ.
Ο John Moe The είχε προειδοποιήσει ότι ένας σεισμός θα «χτυπούσε κάθε πόλη στη Μιανμάρ» στις 21 Απριλίου. Όμως οι ειδικοί λένε ότι οι σεισμοί είναι αδύνατο να προβλεφθούν λόγω της πολυπλοκότητας των παραγόντων που εμπλέκονται σε τέτοιες καταστροφές.
Στο βίντεό του, το οποίο είχε περισσότερες από τρία εκατομμύρια προβολές, ο John Moe The προέτρεψε τους ανθρώπους να “πάρουν μαζί σας σημαντικά πράγματα και να τρέξουν μακριά από τα κτίρια κατά τη διάρκεια της δόνησης”.
«Οι άνθρωποι δεν πρέπει να μένουν σε ψηλά κτίρια κατά τη διάρκεια της ημέρας», έγραφε στη λεζάντα του.
Μια κάτοικος της Γιανγκόν είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι πολλοί από τους γείτονές της πίστευαν στην πρόβλεψη. Αρνήθηκαν να μείνουν στα σπίτια τους και κατασκήνωσαν έξω από την ημέρα που ο John Moe The είπε ότι θα συμβεί ο σεισμός.
Ο πλέον ανενεργός λογαριασμός του TikTok, ο οποίος έχει περισσότερους από 300.000 ακόλουθους, ισχυρίζεται ότι κάνει προβλέψεις με βάση την αστρολογία και την χειρομαντεία.
Συνελήφθη κατά τη διάρκεια επιδρομής στο σπίτι του στο Sagaing, στο κέντρο της Μιανμάρ.
Οι περιοχές του Mandalay και του Sagaing επλήγησαν ιδιαίτερα σκληρά από τον σεισμό της 28ης Μαρτίου, ο οποίος προκάλεσε ένα σπάνιο αίτημα από τη χούντα της Μιανμάρ για ξένη βοήθεια.
Αυτός ο σεισμός έγινε αισθητός περίπου 1.000 χιλιόμετρα μακριά στην Μπανγκόκ, όπου ένα κτίριο κατέρρευσε σε εργοτάξιο, σκοτώνοντας δεκάδες.
ΑΠΕ-ΜΠΕ / photo: pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έρευνα για την φετινή Black Friday: Οι μισές επιχειρήσεις έμειναν μέτρια ικανοποιημένες από τις πωλήσεις τους
- Κολύμπησε 28,5 μίλια γύρω από το Μανχάταν με χειροπέδες – “Δεν είχα ιδέα για τον κίνδυνο μέχρι που τα κατάφερα”
- ΥΠΕΘΑ: Δεν είναι δυνατόν να αγνοήσουμε πως υφίσταται Casus Belli κατά της Ελλάδας
- Έφτασε στην Ινδία ο Πούτιν – Σε εγκάρδιο κλίμα η υποδοχή από τον Μόντι, vid
- Κακοκαιρία: Κλειστά θα μείνουν αύριο τα σχολεία στην Αττική και σε 11 Δήμους σε όλη τη χώρα
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου για την κακοκαιρία Byron -Eπικίνδυνα φαινόμενα σε Αττική και 8 Περιφέρειες
- Η “φάτνη” του Χριστού που προκάλεσε οργή στις ΗΠΑ – ΦΩΤΟ
- Κακοκαιρία Byron: «Είναι δύσκολη η κατάσταση στην Λακωνία» λόγω της έντονης βροχόπτωσης – Τι θα γίνει με τα σχολεία
- Φρίκη στο Ίλιον: Συνελήφθη 89χρονος για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας 17χρονης σε παιδική χαρά
- Τεράστια τρύπα άρχισε να «καταπίνει» δρόμο, vid









