Συνεχίζεται το…”ΚΑΛΟΚΑΙΡΑΚΙ”! Καθησυχάζει (ξανά) η Μόσχα: «Μόνο τότε θα ρίξουμε ΠΥΡΗΝΙΚΑ στη Δύση»

Δεύτερη παρέμβαση μέσα σε λίγα 24ωρα για το θέμα των πυρηνικών.

Η χρήση δυνάμεων πυρηνικής αντίδρασης από τη Ρωσία, σύμφωνα με το στρατιωτικό δόγμα της χώρας, είναι δυνατή μόνο ως απάντηση στην επιθετικότητα ή ως απειλή για την ύπαρξη του κράτους, δήλωσε ο Ιβάν Νετσάεφ, αναπληρωτής διευθυντής του τμήματος πληροφοριών και τύπου του ρωσικού Υπουργείου Εξωτερικών, απαντώντας σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απρόβλεπτης κλιμάκωσης μεταξύ της Ρωσικής Ομοσπονδίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, ιδίως αν μιλάμε για πυρηνικά χτυπήματα.


«Το ρωσικό στρατιωτικό δόγμα επιτρέπει μια πυρηνική απάντηση μόνο ως απάντηση στην επιθετικότητα με χρήση όπλων μαζικής καταστροφής ή όταν απειλείται η ίδια η ύπαρξη του κράτους. Η χρήση πυρηνικού οπλοστασίου είναι δυνατή μόνο ως μέρος μιας απάντησης σε μια επίθεση – σε αυτοάμυνα, σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης


Είναι γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ έχουν επίγνωση των συνεπειών της επιθετικής αντιρωσικής ρητορικής που αντλούν, με έμφαση στη δυνατότητα χρήσης πυρηνικών όπλων».

Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα ο Υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σοιγκου, επιχείρησε ξανά να διασκεδάσει τους φόβους για πιθανό πυρηνικό πόλεμο, τουλάχιστον υπό την υφιστάμενη κατάσταση στην Ουκρανία.

(scr)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί