Συνεχίζεται ο εποικισμός της Ιταλίας! ΜΚΟ σώζουν αλλοδαπούς και τους μεταφέρουν στη Σικελία

Περίπου 400 μετανάστες αποβιβάστηκαν σήμερα από το πλοίο Geo Barents στο ιταλικό λιμάνι Αουγκούστα, στη Σικελία, μία και πλέον εβδομάδα μετά τη διάσωσή τους στη Μεσόγειο.

Από τους ανθρώπους που επέβαιναν στο πλοίο, κυρίως από την Αφρική, 100 είναι ανήλικοι, ανέφερε η ΜΚΟ Γιατροί χωρίς σύνορα (MSF) που έχει ναυλώσει το πλοίο. Περίπου 40 μετανάστες υποφέρουν από εγκαύματα, αφυδάτωση, υποθερμία και ψώρα.

Το Geo Barents περισυνέλεξε τους πρώτους μετανάστες στις 10 Ιουνίου ανοικτά των ακτών της Λιβύης. Οι περισσότεροι από αυτούς θα πρέπει τώρα να μείνουν 14 ημέρες σε καραντίνα σε άλλο σκάφος λόγω του κορονοϊού.

Για χρόνια η Ιταλία ήταν η βασική διαδρομή προς την Ευρώπη για εκατοντάδες χιλιάδες αιτούντες άσυλο και άλλους παράτυπους μετανάστες όμως οι αριθμοί όσων κάνουν το επικίνδυνο ταξίδι διαπλέοντας τη Μεσογείο έχουν πέσει τα τελευταία χρόνια.

Η κυβέρνηση ενότητας του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι ακολουθεί παρόμοια περιοριστική μεταναστευτική πολιτική με αυτήν της προηγούμενης κυβέρνησης θέτοντας περιορισμούς σε αρκετά διασωστικά σκάφη ΜΚΟ και υποστηρίζοντας τις προσπάθειες της Λιβύης να σταματήσει την αναχώρηση παράτυπων μεταναστών.

Παρ΄όλ’ αυτά σημειώθηκε μια αύξηση των αφίξεων το 2021, με 18.170 ανθρώπους να φθάνουν μέχρι τώρα στην Ιταλία έναντι 5.696 την ίδια περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών.

Περισσότερες από 1.000 αφίξεις τις τελευταίες ημέρες έχουν πλημμυρίσει το κέντρο υποδοχής στο νησί Λαμπεντούζα της νότιας Ιταλίας, ένα από τα κύρια σημεία άφιξης ανθρώπων που προσπαθούν να φθάσουν στην Ευρώπη.

Οι αρχές μετακινούν τώρα μετανάστες από το νησί προκειμένου να ελαφρύνουν την πίεση στο κέντρο.

(φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί