Το εθνικό εκλογικό συμβούλιο (CNE, η εφορευτική επιτροπή) της Ονδούρας παραδέχθηκε χθες Κυριακή πως υπήρξε νέα διακοπή της καταμέτρησης των ψήφων που κατατέθηκαν στις προεδρικές εκλογές της 1ης Δεκεμβρίου, με τον έναν από τους υποψήφιους της δεξιάς, τον φιλελεύθερο Σαλβαδόρ Νασράλα, να καταγγέλλει τους «διεφθαρμένους» που θέτουν υπό αμφισβήτηση, κατά την άποψή του, την εγκυρότητα της διαδικασίας.
Από το Σάββατο, η καταμέτρηση έχει κολλήσει στο 88,6% των ψηφοδελτίων. Ο υποψήφιος της δεξιάς Νάσρι Ασφούρα, που υποστηρίχτηκε σθεναρά από τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ, έχει ελαφρύ προβάδισμα έναντι του κ. Νασράλα, εξασφαλίζει το 40,19% των ψήφων, έναντι 39,49%, σύμφωνα με το CNE.
Ο θεσμός επικαλέστηκε για τη νέα καθυστέρηση τεχνικά προβλήματα σε ιδιωτική εταιρεία στην οποία είχε ανατεθεί η μετάδοση και η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων. Αυτή ήταν η δεύτερη διακοπή της καταμέτρησης μέσα σε μια εβδομάδα.
Υπάρχει έκδηλη αγωνία για το αποτέλεσμα.
Οι ΗΠΑ προφανώς και παρακολουθούν…
Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο Χάρης Δούκας προσπαθεί να μιλήσει…κινέζικα στο κέντρο της Αθήνας! Δείτε βίντεο
- «Ηρέμησε, λυσσασμένο σκυλί» – Ο Μεντβέντεφ έδωσε απάντηση στον Μερτς
- “Δαχτυλίδι της φωτιάς”: Έρχεται η πρώτη ηλιακή έκλειψη του 2026, αλλά θα τη δουν μόνο πιγκουίνοι
- ΗΠΑ: Σαφής επιβράδυνση για τον πληθωρισμό τον Ιανουάριο, έπεσε στο 2,4%
- Επίσκεψη Ν. Δένδια στο εργοτάξιο του υπό ανέγερση Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής
- Ρέθυμνο: Σε πλήρη ετοιμότητα η πόλη για την κορύφωση του φετινών καρναβαλικών εκδηλώσεων
- Ο Τραμπ καλεί τον Ζελένσκι να βιαστεί, ώστε να επιτευχθεί συμφωνία με την Ρωσία
- Ολοκληρώθηκε το αγροτικό συλλαλητήριο της Πανελλαδικής Επιτροπής των Μπλόκων στο Σύνταγμα
- Σ. Φάμελλος από Σύνταγμα: Εμείς εκπροσωπούμε τους τίμιους αγρότες όχι τους «Φραπέδες» και τους «Χασάπηδες»
- Ινδία: Τουλάχιστον 17 αρχηγοί κρατών στην παγκόσμια σύνοδο κορυφής για το ΑΙ στο Νέο Δελχί
Κύρια Θέματα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΔΕΝΔΙΑΣ
ΗΠΑ
ΓΕΦΥΡΑ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ
ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ
ΖΑΚΥΝΘΟΣ
ΟΣΕ
ΑΠΟΜΙΜΗΤΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ









