Οι αρχές στην Γκόμα, στο ανατολικό τμήμα της ΛΔ Κονγκό, διέταξαν σήμερα το πρωί να εκκενωθεί τμήμα της πόλης εξαιτίας του κινδύνου έκρηξης του ηφαιστείου Νιραγκόνγκο, προκαλώντας αμέσως την έξοδο δεκάδων χιλιάδων ανθρώπων, διαπίστωσε ανταποκριτής του Γαλλικού Πρακτορείου.
«Δεν μπορεί επί του παρόντος να αποκλειστεί έκρηξη στο έδαφος ή στον πυθμένα της λίμνης (σ.σ. Κίβου), που θα μπορούσε να γίνει έπειτα από ελάχιστες προειδοποιητικές ενδείξεις, ακόμη και χωρίς καμία προειδοποιητική ένδειξη», δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ο στρατιωτικής κυβερνήτης της περιφέρειας, ο στρατηγός Κονστάν Ντιμά, αναφερόμενος ονομαστικά σε δέκα συνοικίες της πόλης που κινδυνεύουν.
Τη δήλωσή του ακολούθησε η άμεση εγκατάλειψή τους από δεκάδες χιλιάδες κατοίκους τους προς τα νοτιοδυτικά, προς την περιοχή Μασίσι και προς τα σύνορα με τη Ρουάντα, που βρίσκονται σε μικρή απόσταση.
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν σημειώθηκε ηφαιστειακή έκρηξη στο Νιραγκόνγκο το Σάββατο.
Από το Σάββατο ως το πρωί της Τρίτης καταγράφηκαν στην περιοχή «πάνω από 269» σεισμικές δονήσεις, σύμφωνα με το Ηφαιστειολογικό Παρατηρητήριο της Γκόμας, και οι σεισμοί συνεχίζονταν χθες.
photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα δίχρωμα μαλλιά της Ολυμπιονίκη Αλίσα Λίου είναι η νέα τάση που “βάζει φωτιά” στα κομμωτήρια, vid
- ΕΕ και Ουκρανία: Τι συμβαίνει και παρατείνεται η σύγκρουση με την Ρωσία
- Πόσο διαρκεί το φυστικοβούτυρο και πώς να το αποθηκεύσετε σωστά
- Γενεύη: Ολοκληρώθηκαν για την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν
- Ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 “προκεχωρημένα φυλάκια” του Πακιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν
- Μακάβριο εύρημα στη Χαλκιδική: Εργάτες εντόπισαν βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη
- Έμμεσες συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ: Αυτά είναι τα νεότερα
- Χ.Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα
- Ο απεσταλμένος του Πούτιν φέρεται να είχε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Γενεύη
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έξι σταθμοί του μετρό









