Ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι θέλει να ξαναρχίσει τις συνομιλίες για τον έλεγχο των πυρηνικών όπλων με τη Ρωσία και την Κίνα και ότι ελπίζει ότι τελικά και οι τρεις χώρες θα μπορούσαν να συμφωνήσουν να μειώσουν τους τεράστιους αμυντικούς προϋπολογισμούς τους κατά 50%.
Σε δηλώσεις του σε εκπροσώπους των ΜΜΕ στο Οβάλ Γραφείο την Πέμπτη, ο Τραμπ χαρακτήρισε «λυπηρό» το γεγονός πως εκατοντάδες δισεκατομμύρια δολάρια επενδύονται για τους πυρηνικούς εξοπλισμούς.
«Δεν υπάρχει κανένας λόγος να κατασκευάζουμε ολοκαίνουργια πυρηνικά όπλα. Εχουμε ήδη τόσα πολλά.
Θα μπορούσατε να καταστρέψετε τον κόσμο 50 φορές, 100 φορές. Και εδώ κατασκευάζουμε νέα πυρηνικά όπλα και αυτοί κατασκευάζουν πυρηνικά όπλα.
Ολοι μας ξοδεύουμε πολλά χρήματα που θα μπορούσαμε να ξοδέψουμε σε άλλα πράγματα που είναι στην πραγματικότητα, ελπίζουμε, πολύ πιο παραγωγικά.
Μία από τις πρώτες συναντήσεις που θέλω να έχω είναι με τον πρόεδρο Σι της Κίνας και τον πρόεδρο Πούτιν της Ρωσίας.
Και θέλω να πω: “Ας μειώσουμε τον στρατιωτικό μας προϋπολογισμό στο μισό”. Και μπορούμε να το κάνουμε αυτό. Και νομίζω ότι θα είμαστε σε θέση να το κάνουμε».
ΦΩΤΟ:freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Έλον Μασκ: Πόση περιουσία έχει ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου!
- «Athens Santa Run 2025»: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας
- Πιλότος στο Μεξικό είπε στους επιβάτες ότι δεν θα πετάξει γιατί δεν πληρώθηκε! vid
- Μπλόκα: Ανοίγουν τις μπάρες των διοδίων οι αγρότες – Πού μοιράζουν… όσπρια και κηπευτικά
- Νεπαλέζοι εργάτες κρέμονται σε τεράστιο ύψος για να καθαρίσουν το Burj Khalifa, vid
- Ηράκλειο: Στο νοσοκομείο ανήλικος μετά από κατανάλωση αλκοόλ – Συνελήφθη η υπεύθυνη του καταστήματος
- «Ζαλίζει» το μήκους πολλών χιλιομέτρων «αμυντικό έργο» των Ουκρανών στη Ζαπορίζια, vid
- Τσουκαλάς: Η διακυβέρνηση Μητσοτάκη διαιρεί την κοινωνία σε δύο Ελλάδες
- Ισραήλ: Το ισραηλινό συμβούλιο ασφαλείας ενέκρινε τη δημιουργία 19 οικισμών στη Δυτική Όχθη
- Στους δρόμους παραμένουν οι αγρότες σε Θεσσαλία και Ήπειρο – Χωρίς προβλήματα η έξοδος των εκδρομέων









