Συνάντηση Ισραηλινού Πρωθυπουργού και Αιγύπτιου Προέδρου σε Αιγυπτιακό έδαφος για πρώτη φορά σε 10 έτη(ΒΙΝΤΕΟ)

Για πρώτη φορά μετά από 10 περίπου χρόνια, Ισραηλινός Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αίγυπτο με τον Ναφτάλι Μπένετ, Πρωθυπουργό του Ισραήλ να συναντάται με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Φατάχ Αλ Σίσι. Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μίλησαν για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και τις δύο χώρες όπως είναι  το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, […]

Για πρώτη φορά μετά από 10 περίπου χρόνια, Ισραηλινός Πρωθυπουργός επισκέπτεται την Αίγυπτο με τον Ναφτάλι Μπένετ, Πρωθυπουργό του Ισραήλ να συναντάται με τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Φατάχ Αλ Σίσι.

Οι δύο άνδρες κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους μίλησαν για σοβαρά ζητήματα που απασχολούν και τις δύο χώρες όπως είναι  το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η Αιθιοπία και το φράγμα που κατασκευάζει, η Γάζα, η στάση της Τουρκίας στην περιοχή και ο Τουρισμός μεταξύ των δύο χωρών.

Αμφότερες οι χώρες αυτές έχουν πολύ σοβαρά ζητήματα με το μεν Ισραήλ αν έχει ως επίκεντρό του το Ιράν ενώ οι Αιγύπτιοι έχουν σοβαρότατο πρόβλημα με το νέο φράγμα που στήνει η Αιθιοπία στο Νείλο με σκληρή γλώσσα να ανταλλάσσεται μεταξύ των δύο πλευρών τη στιγμή που η Αιθιοπία στον πόλεμο στην περιοχή του Τιγκρέ έχει υποστεί ήττες με μεγάλες απώλειες.

Τέλος, η Προεδρία της Αιγύπτου ανακοίνωσε ότι Ισραήλ και Σαουδική Αραβία βρίσκονται ένα βήμα πριν την επίσημη αποκατάσταση των διπλωματικών τους σχέσεων μετά τους διαδοχικούς αραβο-ισραηλινούς πολέμους του 20ου αιώνα, με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου, ακολουθώντας το παράδειγμα της επίσημης ειρήνευσης που έγινε και με άλλες αραβικές χώρες της Μέσης Ανατολής.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί