Συναγερμός στην Ινδονησία: Το ηφαίστειο Mount Ibu εκρήγνυται ξανά απειλώντας την ασφάλεια των κατοίκων(vid)

Η Ινδονησία βρίσκεται στο Δαχτυλίδι της Φωτιάς του Ειρηνικού, που είναι μια περιοχή με υψηλή σεισμική δραστηριότητα όπου συναντώνται πολλές τεκτονικές πλάκες.Το ηφαίστειο Mount Ibu της Ινδονησίας εξερράγη ξανά την Τρίτη, στέλνοντας πυκνά σύννεφα στάχτης πέντε χιλιόμετρα στον ουρανό, καθώς οι αρχές προειδοποίησαν τους κατοίκους να παραμείνουν σε εσωτερικούς χώρους.

Είναι ο τελευταίος γύρος εκρήξεων που έχουν λάβει χώρα από την αρχή του τρέχοντος έτους. Μέχρι στιγμής, επτά κοντινά χωριά έχουν ζητηθεί να εκκενωθούν.

Η χώρα της Ανατολικής Ασίας βρίσκεται μεταξύ του Ινδικού Ωκεανού και του Ειρηνικού Ωκεανού και περιλαμβάνει περισσότερα από 17.000 νησιά.

Το ηφαίστειο Ibu βρίσκεται στην ανατολική πλευρά της χώρας και εκρήγνυται από τον Μάιο.

Σύμφωνα με αξιωματούχο της ηφαιστειολογικής υπηρεσίας, “Το ηφαίστειο είναι πρόσφατα ενεργό επειδή υπάρχει μια έντονη κίνηση μάγματος”.

Τον περασμένο μήνα, ένα άλλο ηφαίστειο με το όνομα Ρουάνγκ εξερράγη στο Βόρειο Σουλαουέζι και εκτόξευσε πυρακτωμένη λάβα, αναγκάζοντας την εκκένωση περισσότερων από 12.000 ανθρώπων.

Περισσότεροι από 60 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά από ξαφνικές πλημμύρες και ροή ψυχρής λάβας από το όρος Μαράπι, ένα από τα πιο ενεργά ηφαίστεια στην επαρχία της Δυτικής Σουμάτρας, που πλημμύρισαν αρκετές γειτονικές περιοχές μετά από καταρρακτώδη βροχή στις 11 Μαΐου.

Δείτε βίντεο ΕΔΩ

photo: pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί