Συμπαρασύρουν την Αυστραλία σε πιθανό πόλεμο με Ρωσία και Κίνα!!! Ανήσυχος ο πρώην πρωθυπουργός – ΒΙΝΤΕΟ

Ο ένας μετά τον άλλον προειδοποιούν οι αξιωματούχοι...

Δριμεία επίθεση εξαπέλυσε ο πρώην Αυστραλός ομοσπονδιακός πρωθυπουργός, Paul Keating, στην εργατική κυβέρνηση Albanese σε σχέση με τη συμμαχία AUKUS, με το Ηνωμένο Βασίλειο και τις ΗΠΑ και την δαπάνη έως 368 δισ. δολ. για την απόκτηση πυρηνοκίνητων υποβρυχίων, μία κίνηση που θέτει την Αυστραλία «απέναντι» από την Κίνα και οδηγεί σε επέκταση του τρίτου παγκοσμίου πολέμου που ξεκίνησε στην Ουκρανία.

Όλα αυτά μάλιστα την ώρα που οι Κινέζοι έχουν πλέον πυρηνικά υποβρύχια να πλέουν συνεχώς στις θάλασσες!!!

Πρόκειται για την «χειρότερη απόφαση σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής» από την απόπειρα του Billy Hughes για καθιέρωση της επιστράτευσης κατά την διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, υποστήριξε ο κ. Keating κατά την ομιλία του την Τετάρτη στο National Press Club. «Δεν μπορεί κάποιος να δέχεται τις ανοησίες των Αμερικανών ότι οι Κινέζοι θα πρέπει να ζουν για πάντα υπό τις στρατηγικές τους εντολές», συμπλήρωσε.

Όπως σημείωσε μεταξύ άλλων, όταν ρωτήθηκε: «Ο στόλος των υποβρυχίων της Κίνας προβλέπεται να αυξηθεί από έξι (ως τώρα)  πυρηνικά υποβρύχια, μέχρι το 2030 και κατασκευάζουν 20 πλοία του Πολεμικού Ναυτικού το χρόνο, που είναι ακόμη  περισσότερα από ολόκληρο τον στόλο της Αυστραλίας. Κατά την γνώμη σας ποιος είναι περισσότερο προκλητικός, -η Αυστραλία ή, η Κίνα;»:

«Το τι κάνουν οι Κινέζοι στην ναυπήγηση στόλων δεν είναι πρόκληση. Γιατί χρησιμοποιείτε την λέξη πρόκληση;; Είναι λάθος η λέξη που χρησιμοποιείτε. Ξέρετε, είναι ένα τεράστιο κράτος. Η οικονομία τους είναι μεγαλύτερη από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Δαπανούν περίπου το 40% του εθνικού τους προϋπολογισμού για την άμυνα. Οπότε γιατί είναι πρόκληση;»

Δείτε απόσπασμα:

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί