Συμμαχία-σταθμός στην Ιταλία για τις εκλογές του 2023 – Μπερλουσκόνι και Σαλβίνι μαζί!

Ο ηγέτης της Forza Italia, Σίλβιο Μπερλουσκόνι,

ανακοίνωσε τη Δευτέρα (21/06) ότι συμφώνησε με τον Ματέο Σαλβίνι της Λέγκας στη δημιουργία μιας ενωμένης κεντροδεξιάς δύναμης ενόψει των εκλογών του 2023 στην Ιταλία.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με σχετική δημοσίευση του Askanews, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι είπε σε μήνυμα προς τους υποστηρικτές του στο Τορίνο: «Χθες (20/06) είχα μια μακρά συνάντηση με τον Σαλβίνι και συμφωνούμε σε όλα: Θα συνεχίσουμε μαζί για να φτάσουμε στις επόμενες εκλογές με μια ενωμένη κεντροδεξιά δύναμη».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν γίνει πολλές συζητήσεις, τον τελευταίο καιρό, για μια νέα μορφή συνεργασίας μεταξύ των δύο κομμάτων, αν και οι ηγέτες τους διαφέρουν ως προς τη μορφή.

Χαρακτηριστικά, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι επιμένει σε ένα ενωμένο κόμμα στο πρότυπο των Ρεπουμπλικάνων των ΗΠΑ, ενώ ο Ματέο Σαλβίνι είναι υπέρ μιας «ομοσπονδίας».

Ωστόσο, σύμφωνα με μια πρόσφατη δημοσκόπηση της εταιρείας Ipsos, το Δημοκρατικό Κόμμα της Ιταλίας που ανήκει στην Κεντροαριστερά συγκεντρώνει το 20,8% των προτιμήσεων, η Λέγκα το 20,1% και το Forza Italia μόλις το 9,2%.

(sputniknews – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί