Όπως γνωστοποίησε στους δημοσιογράφους ο βοηθός του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ, η Ρωσία και οι Ηνωμένες Πολιτείες συμφώνησαν για μια συνάντηση μεταξύ των προέδρων των δύο χωρών, Βλαντιμίρ Πούτιν και Ντόναλντ Τραμπ, τις επόμενες ημέρες, και οι εργασίες για την σύνοδο κορυφής έχουν ξεκινήσει,
«Κατόπιν πρότασης της αμερικανικής πλευράς, επιτεύχθηκε κατ’ αρχήν συμφωνία για την διεξαγωγή διμερούς συνάντησης στο υψηλότερο επίπεδο τις επόμενες ημέρες, δηλαδή συνάντησης μεταξύ του Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και του Ντόναλντ Πούτιν», δήλωσε ο διπλωμάτης, σύμφωνα με το Ria Novosti.
«Τώρα, μαζί με τους Αμερικανούς συναδέλφους μας, ξεκινάμε συγκεκριμένη εργασία», πρόσθεσε ο Ουσακόφ.
Ο τόπος της συνάντησης έχει επιλεγεί και θα γνωστοποιηθεί σύντομα.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέρη έχουν ξεκινήσει να εργάζονται για τη σύνοδο κορυφής, η επόμενη εβδομάδα έχει οριστεί ως σημείο αναφοράς, αλλά είναι δύσκολο να πούμε πόσες ημέρες θα διαρκέσει η προετοιμασία.
Μέχρι στιγμής οι δυο ηγέτες έχουν συνομιλήσει μόνο τηλεφωνικά.
Ήρθε η ώρα της κατ’ ιδίαν συνάντησης, με το βλέμμα στις παγκόσμιες εξελίξεις, οι οποίες «τρέχουν» και ως εκ τούτου επιταχύνουν την επαφή των δύο ηγετών, η οποία δεν προβλεπόταν άμεσα.