Συμφωνία ψηφιακού εμπορίου συζητούν Βρετανία – Σιγκαπούρη- Οι στόχοι μετά το Brexit

Η Βρετανία και η Σιγκαπούρη θα αρχίσουν σήμερα διαπραγματεύσεις για μία νέα ψηφιακή εμπορική συμφωνία

Η συμφωνία μπορεί να καταργήσει τα εμπόδια, στο πλαίσιο της προσπάθειας του Λονδίνου να εξελιχθεί, όπως το ίδιο λέει, σε μια «υπερδύναμη της παγκόσμιας τεχνολογίας» μετά το Brexit.

Από τότε που ολοκλήρωσε την αποχώρησή της από την ΕΕ στο τέλος του προηγούμενου χρόνου, η Βρετανία πιέζει για την υπογραφή νέων εμπορικών συμφωνιών, δίνοντας έμφαση στις χώρες της περιοχής της Ινδίας και του Ειρηνικού, με την πιο πρόσφατη συμφωνία να έχει υπογραφεί με την Αυστραλία.

Το ψηφιακό εμπόριο θεωρείται καθοριστικής σημασίας για τη βρετανική κυβέρνηση, προκειμένου να υποστηρίξει τις βρετανικές εταιρίες τεχνολογίας εκμεταλλευόμενη επενδυτικές ευκαιρίες στο εξωτερικό, ώστε να βοηθηθεί η προσπάθεια ανάκαμψης από την COVID-19.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η οποιαδήποτε συμφωνία με τη Σιγκαπούρη θα απομακρύνει τα εμπόδια στο ψηφιακό εμπόριο και θα καταστήσει τους Βρετανούς εξαγωγείς ικανούς να επεκταθούν σε αγορές υψηλής τεχνολογίας.

Οι συνομιλίες θα αρχίσουν με μια βιντεοκλήση.

«Μία συμφωνία με τη Σιγκαπούρη θα μας κρατήσει στην πρώτη γραμμή της τεχνολογικής επανάστασης, διασφαλίζοντας ότι ηγούμαστε στο ψηφιακό εμπόριο και σε τομείς όπως η τεχνολογία των οικονομικών υπηρεσιών και η κυβερνοασφάλεια», δήλωσε η Βρετανίδα υπουργός Εμπορίου Λιζ Τρας.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο θα είναι η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που θα διαπραγματευτεί μία Συμφωνία Ψηφιακής Οικονομίας, δείχνοντας τι μπορούμε να κάνουμε ως ανεξάρτητο εμπορικό κράτος», ανέφερε η ίδια σε μία ανακοίνωσή της.

photo unsplash

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί