Συμφωνία Ισραήλ και Χαμάς – Και τώρα όλοι περιμένουν την συνέχεια…

Τι μεταδίδεται μεταξύ άλλων

Η συμφωνία ανάμεσα στο Ισραήλ και την Χαμάς για την κατάπλευση του πυρός στην Λωρίδα της Γάζας δείχνει να υπάρχει.

Βέβαια, λαμβάνοντας υπόψη δημοσιεύματα, θα ενεργοποιηθεί, αφότου επικυρωθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Εντός Ισραήλ, ο υπουργός Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριχ δήλωσε πως δεν θα ψηφίσει υπέρ μιας συμφωνίας κατάπαυσης πυρός με την Χαμάς, που προβλέπει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στην Γάζα καθώς και Παλαιστίνιων φυλακισμένων.

«Υπάρχει τεράστιος φόβος για τις επιπτώσεις (που θα προκύψουν από το γεγονός ότι) θα αδειάσουν οι φυλακές και θα απελευθερωθεί η επόμενη γενιά ηγετών τρομοκρατών…», δήλωσε ο δεξιός υπουργός στο Χ.

«Για αυτό τον λόγο και μόνο, δεν μπορούμε να συμμετάσχουμε στους βραχύβιους εορτασμούς ούτε να ψηφίσουμε υπέρ αυτής συμφωνίας», πρόσθεσε ο ίδιος, ενώ ο Νετανιάχου πρόκειται να συγκαλέσει το υπουργικό του συμβούλιο για να επικυρώσει το κείμενο.

Ο Σμότριχ ωστόσο δεν έφθασε στο σημείο να απειλήσει να παραιτηθεί από την κυβέρνηση του Νετανιάχου.

Δήλωσε ικανοποιημένος για την αναμενόμενη επιστροφή όλων των ομήρων, αλλά επέμεινε στο γεγονός ότι ο πόλεμος δεν πρέπει να σταματήσει μόλις επιστρέψουν.

Αναμένεται η όποια συνέχεια…

Θα έρθει η «ειρήνη» στην Μέση Ανατολή;

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo αρχείου EPA-ABACAPRESS POOL

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί