«Αυτό δεν θα αλλάξει σε τίποτα την πορεία της επιχείρησης, απολύτως σε τίποτα. Θα συνεχίσουμε να εκπληρώνουμε τις αποστολές μας όπως κάναμε πάντα», δήλωσε στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti ο Αντρέι Καρταπόλοφ, ο πρόεδρος της επιτροπής άμυνας της κάτω Βουλής του ρωσικού κοινοβουλίου.
«Ο παράγοντας αυτός βεβαίως και θα ληφθεί υπόψη, αλλά οι στόχοι που ορίστηκαν από» τον Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ουκρανία «θα επιτευχθούν», συνέχισε.
Αμερικανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε χθες, Κυριακή, το βράδυ στο AFP την ανακοίνωση από αμερικανικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Τζο Μπάιντεν έδωσε την έγκριση αυτή στο Κίεβο, σε μια σημαντική στρατηγική αλλαγή μερικές εβδομάδες μετά την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο και ύστερα από ένα σαββατοκύριακο κατά το οποίο οι ουκρανικές ενεργειακές υποδομές αποτέλεσαν εκ νέου τον στόχο μαζικών ρωσικών επιθέσεων.
Τον Σεπτέμβριο, ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε ότι ένα τέτοιο πράσινο φως από τη Δύση «δεν θα σήμαινε τίποτα λιγότερο από άμεση εμπλοκή των χωρών του NATO στον πόλεμο στην Ουκρανία».
Ο Αντρέι Καρταπόλοφ εξήγησε ότι για να αντιμετωπιστούν αυτοί οι πύραυλοι θα πρέπει «να εμποδίσουμε την απογείωση αεροσκαφών». «Επικεντρωνόμαστε ενεργά σε αυτόν τον σκοπό, βάζοντας στο στόχαστρο εντατικά την υπόδομή αεροδρομίων. Αυτό είναι προτεραιότητα καθώς αν ένα αεροσκάφος δεν μπορεί να απογειωθεί, ο πύραυλος δεν θα εκτοξευτεί», υπογράμμισε.
Μολονότι οι Ουκρανοί «δηλώνουν ότι θέλουν να πλήττουν στρατιωτικούς στόχους, συχνά πλήττουν πόλεις και κατοικημένες περιοχές, πράγμα που συνιστά πραγματικό κίνδυνο», συνέχισε ο βουλευτής. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν «έχει ήδη πει τι θα σήμαινε αυτό για τους δυτικούς εταίρους μας», πρόσθεσε.
«Πιστεύω ότι δεν θα μας πιάσουν απροετοίμαστους. Είμαι σίγουρος γι’αυτό», δήλωσε ωστόσο από την πλευρά του άλλος βουλευτής, ο Βλαντίμιρ Τζαμπάροφ, μέλος της επιτροπής διεθνών υποθέσεων της κάτω Βουλής.
«Ωστόσο πρόκειται για μια πρωτοφανή κίνηση. Πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο βήμα προς την έναρξη του Γ’ Παγκοσμίου Πολέμου, και οι Αμερικανοί το κάνουν υπό την ώθηση ενός ηλικιωμένου που αποχωρεί, ο οποίος δεν θα είναι πια υπεύθυνος για τίποτα σε δύο μήνες», συνέχισε ο Τζαμπάροφ, προειδοποιώντας ότι «η απάντηση της Ρωσίας θα είναι άμεση».
ΑΠΕ-ΜΠΕ/photo EPA-EPA
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Καντονά κατά FIFA: «Αποβάλλατε τη Ρωσία, αλλά το Ισραήλ όχι. Γιατί;»
- Η ΑΙ τα αλλάζει όλα και στον τουρισμό: Ταξιδιώτες και ξενοδόχοι παίρνουν ιδέες από το ChatGPT!
- Ρωσικό drone στο μέτωπο απέφυγε να χτυπήσει ΙΧ πολίτη, video
- “Για τα λεφτά τα κάνεις όλα”: Θα άφηνες τον σύντροφό σου για 1 εκατ. δολάρια; Οι Αμερικάνοι λένε ναι!
- Δένδιας: 54 χρόνια από τον θάνατο του Γ. Σεφέρη, του πρώτου Έλληνα ποιητή που βραβεύθηκε με το Νόμπελ Λογοτεχνίας
- Κοντογεώργης: Τι δήλωσε για κτηνοτρόφους, Αντώνη Σαμαρά και Τουρκία
- «Κραχ» σε μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια: Μιλούν για κυβερνοεπίθεση που παρέλυσε τις πτήσεις
- Τραμπ σε αγενή ρεπόρτερ: «Ήσυχα! Είσαι πολύ ενοχλητική», video
- Ο στρατός των ΗΠΑ ανακοινώνει πως σκότωσε στέλεχος του ΙΚ στη Συρία
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης για αιγοπρόβατα: «Θέλουμε να αποφύγουμε το lockdown»
Κύρια Θέματα

















