Δύο φορτηγά πλοία συγκρούστηκαν στη Βαλτική Θάλασσα, ανοιχτά της Σουηδίας. Το ατύχημα, ειδικότερα, σημειώθηκε μεταξύ της σουηδικής πόλης Ιστάντ και Μπόρνχολμ της Δανίας.
Το ένα από τα πλοία που συγκρούστηκαν είναι σημασίας Δανίας και το έτερο Βρετανίας, ενώ άγνωστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων.
«Το πλοίο από τη Δανία έχει τουλάχιστον δύο άτομα εν πλω. Αλλά δεν γνωρίζουμε πόσα άτομα ήταν εν συνόλω» είπε ο Jonas Franzen, υπεύθυνος επικοινωνίας της Σουηδικής Ναυτιλιακής Διοίκησης.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα από τα πλοίο έχει αναποδογυρίσει. «Δεν γνωρίζουμε ακριβώς τι συνέβη» επεσήμανε ο Franzen.Μεγάλη έρευνα διάσωσης, και από τους δύο χώρες, είναι σε εξέλιξη στο σημείο με τη συμμετοχή τουλάχιστον δέκα σκαφών.
«Τα σωστικά σκάφη έχουν ακούσει κραυγές από το νερό» είπε ο Franzen.Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί άτομα στη θάλασσα. «Είναι πολύ σκοτεινά και το νερό είναι πολύ κρύο. Αλλά, δεν φυσάει τόσο πολύ. Στο νερό έχει τέσσερις βαθμούς και στην επιφάνεια πέντε» εξήγησε ο ίδιος, αναφερόμενος στις συνθήκες που επικρατούν στο σημείο.
(sputniknews. gr / video screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κλειστά αύριο Πέμπτη τα σχολεία στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου λόγω της κακοκαιρίας
- Τα λουλούδια που κάθε άνοιξη μετατρέπουν λόφο της Ιαπωνίας σε ένα γαλάζιο υπερθέαμα (BINTEO)
- Ο al-Sharaa της Συρίας έγινε viral στο Λονδίνο για ένα… μπουκάλι (Vid)
- «Μπλόκο» Πούτιν! Ξεκαθάρισε στον Αρμένη πρωθυπουργό πως έχουν τα πράγματα με την ΕΕ
- Η ΕΕ προσφέρει 2 εκατομμύρια ευρώ ως παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Κούβα
- Κλειστά τα σχολεία και οι δομές εκπαίδευσης αύριο Πέμπτη στον δήμο Καρδίτσας
- Μετά τα ΗΑΕ, επόμενος σταθμός η Σαουδική Αραβία για τον υπ. Άμυνας
- Στενά του Ορμούζ: Την εμπλοκή της Κίνας ζητά ο αρχηγός του Πολεμικού Ναυτικού της Γαλλίας
- Συνελήφθησαν στην Τσεχία 2 Πολωνοί για εμπρησμό σε εργοστάσιο κατασκευής drones για την Ουκρανία
- Τραγικός απολογισμός: Πάνω από 1.300 οι νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα στον Λίβανο









