Τουλάχιστον 30 είναι οι νεκροί και 400.000 οι εκτοπισμένοι από τις τεράστιες πλημμύρες που έπνιξαν αυτήν την εβδομάδα την πόλη Μαϊντουγκούρι, στη βορειοανατολική Νιγηρία.
Χιλιάδες σπίτια καλύφθηκαν την Τρίτη από τα νερά, αφού έσπασε το φράγμα του Αλάου, στον ποταμό Νγκάντα, 20 χιλιόμετρα νοτίως του Μαϊντουγκούρι.
Σήμερα, μία ημέρα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές και το σπάσιμο του φράγματος, ένας εκπρόσωπος τη Εθνικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Καταστροφών (ΝΕΜΑ), ο Εζεκίελ Μάνζο, είπε ότι περισσότεροι από 400.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί ενώ έχουν βρεθεί “τουλάχιστον 30 νεκροί”.
Ο τελικός απολογισμός ενδέχεται να είναι βαρύτερος, προειδοποίησε η γενική διευθύντρια της ΝΕΜΑ Ζουμπάιντα Ούμαρ καθώς οι διασώστες συνεχίζουν το έργο τους στην περιοχή.
Το Μαϊντουγκούρι, η περιφερειακή πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, βιώνει μια από τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 30 ετών, ανέφερε η Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες.
“Είναι φρικτό, δεν θα το ευχόμουν ούτε στον χειρότερο εχθρό μου, να αναγκαστείς να φύγεις από το σπίτι σου μόνο με τα ρούχα που φοράς”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Αϊσά Αλίγου, μια γυναίκα που φιλοξενείται σε έναν από τους οκτώ καταυλισμούς που έστησε η ΝΕΜΑ για τους πληγέντες.
“Δεν έχω πού να πάω, δεν μπορώ να επικοινωνήσω με την οικογένειά μου, δεν έχω δει κανέναν από τα αδέλφια μου, κανείς δεν απαντά στο τηλέφωνο”, είπε με δάκρυα στα μάτια η Μαριάμ Μούσα, που έμεινε και αυτή άστεγη.
Η Ζουμπάιντα Ούμαρ είπε ότι έχει πληγεί το 40% της πόλης. “Ακόμη διασώζουμε ανθρώπους και στο τέλος μπορεί να έχουμε ένα εκατομμύριο εκτοπισμένους”, είπε στο BBC.
Η ΝΕΜΑ έχει στείλει διασώστες με κανό για να απομακρύνουν όσους παγιδεύτηκαν από τα νερά, βυτιοφόρα για να μοιράσουν πόσιμο νερό στους πληγέντες και κινητές κλινικές και γιατρούς για να φροντίσουν τους εκτοπισμένους.
“Αποφασίσαμε να δώσουμε 10.000 νάιρα (περίπου 5,5 ευρώ) σε κάθε αρχηγό οικογένειας, άνδρες και γυναίκες. Μετά, θα μοιράσουμε τρόφιμα και άλλα είδη σε όλους”, είπε ο κυβερνήτης της Πολιτείας Μπόρνο, ο Μπαμπαγκάνα Ουμάρα Ζουλούμ, που επισκέφθηκε σήμερα έναν καταυλισμό εκτοπισμένων. “Τώρα θα πρέπει να ανακατασκευάσουμε και να ενισχύσουμε το φράγμα και να αυξήσουμε τη χωρητικότητά του”, πρόσθεσε.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρίκαλα – Καρδίτσα: Παραμένουν στα μπλόκα οι αγρότες της δυτικής Θεσσαλίας
- Δολοφόνησαν ακόμα έναν Ρώσο Στρατηγό στη Μόσχα – ΒΙΝΤΕΟ
- Κολομβία: Οι αντάρτες του ELN κηρύσσουν μονομερή κατάπαυση του πυρός τα Χριστούγεννα
- Ουκρανική επίθεση με drone σε ρωσική περιοχή – Τι προκάλεσε
- Βανς: Ήμασταν και θα συνεχίσουμε να είμαστε ένα χριστιανικό έθνος, vid
- Ελ Σαλβαδόρ: Σε ποινές εκατοντάδων, έως και χιλιάδων ετών καταδικάστηκαν μέλη της Μάρα Σαλβατρούτσα (MS -13)
- Βόλτα με αμάξι στο Ντουμπάι έκανε ο Έλον Μασκ με τον Πρίγκιπα διάδοχο – Η φωτό με τον γιο του
- Σοκαριστική προειδοποίηση στις ΗΠΑ! «Συναγερμός» από πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας
- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ: Ύποπτος για κλοπή πάτησε δύο φορές τη σκανδάλη κατά αστυνομικού
- Με συννεφιά, βροχές, καταιγίδες και κρύο ο καιρός μέχρι τα Χριστούγεννα
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΓΙΟΡΤΗ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΑΓΡΟΤΕΣ








