Συγκλονιστικά βίντεο από Κωνσταντινούπολη : Κατέρρευσαν κτίρια από έκρηξη αερίου – Βγάζουν εγκλωβισμένους

Kτίρια κατέρρευσαν ξαφνικά μετά από «έκρηξη αερίου» καθώς οι διασώστες μάχονται για να βρουν επιζώντες παγιδευμένους κάτω από τα ερείπια.

Μια τεράστια έκρηξη αερίου έχει προκαλέσει εκτεταμένες ζημιές σε πολλά κτίρια στην Κωνσταντινούπολη.

Οι διασώστες ψάχνουν στα ερείπια σε μια απεγνωσμένη μάχη για να βρουν επιζώντες στην τουρκική πρωτεύουσα.

Η ισχυρή έκρηξη προκάλεσε την κατάρρευση δύο κτιρίων στην περιοχή Αϊβανσαράι της Κωνσταντινούπολης . Δραματικά βίντεο δείχνουν τον αντίκτυπο της έκρηξης καθώς οι επιζώντες ανασύρονται από τα συντρίμμια των κτιρίων.

Όταν έγινε η έκρηξη, πιστεύεται ότι μέσα βρίσκονταν πέντε άτομα. Από αυτούς, τρεις έχουν πλέον διασωθεί και έχουν μεταφερθεί εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Ένας άνδρας, που πιστεύεται ότι ήταν γύρω στα 50, ανασύρθηκε με φορείο.

Μεγάλα συνεργεία εργάζονται για τον απεγκλωβισμό των δύο τελευταίων ανθρώπων που έχουν παγιδευτεί κάτω από τα συντρίμμια. Πολίτες έχουν επίσης σπεύσει για να βοηθήσουν τους διασώστες.

Οι αρχές πιστεύουν ότι η σοκαριστική κατάρρευση του κτιρίου προκλήθηκε από έκρηξη αερίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην περιοχή υπάρχουν αρκετά ερειπωμένα και εγκαταλελειμμένα κτίρια. Βίντεο από το σημείο δείχνει αστυνομικό κλοιό και ένα τεράστιο πλήθος συγκεντρωμένο γύρω από το σημείο.

Το Κυβερνείο της Κωνσταντινούπολης ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Την Κυριακή 22 Μαρτίου 2026, περίπου στις 12:00 μ.μ., σημειώθηκε έκρηξη σε κτίριο που βρίσκεται στην οδό Ebe στη γειτονιά Ayvansaray της περιοχής Φατίχ.

«Οι αρχικές εκτιμήσεις υποδηλώνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από φυσικό αέριο, με αποτέλεσμα την κατάρρευση δύο παρακείμενων κτιρίων.»

«Πολλές ομάδες της AFAD (Αρχής Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών), της πυροσβεστικής και ιατρικών ομάδων στάλθηκαν στο σημείο και έχουν ξεκινήσει επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.»

«Από τους πέντε ανθρώπους που πιστεύεται ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια, τρεις έχουν διασωθεί από ομάδες και έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομεία.»

«Οι προσπάθειες έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπόλοιπων δύο ατόμων».

photo αρχείου: ΑΠΕ-ΜΠΕ – EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί