Ο υψηλόβαθμος στρατιωτικός αξιωματικός της Αμερικής προειδοποίησε ότι θα ήταν «πολύ, πολύ δύσκολο» να εκδιωχθούν χιλιάδες ρωσικές δυνάμεις από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο Ουκρανία φέτος.
Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο ανώτατος στρατηγός των ΗΠΑ είπε ότι, η Ουκρανία θα αντιμετωπίσει πολλά προβλήματα προκειμένου να επιτύχει τους στρατιωτικούς της στόχους στην τρέχουσα σύγκρουση κατά της Ρωσίας.
Επισημαίνει ότι οι περισσότεροι δυτικοί ηγέτες, ακόμη και ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky, παρά την πολεμική ρητορική, πιστεύουν ότι η επίλυση της σύγκρουσης θα γίνει με διπλωματικές διαπραγματεύσεις και όχι με την βία.
Ο Milley φαίνεται έντονα σκεπτικός για οποιαδήποτε πιθανότητα επιτυχίας της Ουκρανίας μέσω της στρατιωτικής διαμάχης.
Ο Milley σχολίασε επίσης τον χρόνο που θα χρειαζόταν για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.
Αν και ορισμένοι Ουκρανοί και δυτικοί πολιτικοί ισχυρίζονται ότι σχεδιάζουν να εκδιώξουν τους Ρώσους το συντομότερο δυνατό, δεν πιστεύει στην πιθανότητα να ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία το 2023 αλλά το 2024 και υπό όρους.
freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ανοιχτά και σήμερα τα μπλόκα σε Μάλγαρα, Ευζώνους, Προμαχώνα και Νίκη – Πορεία με τρακτέρ στο Κιλκίς αύριο
- Το Ιράν προειδοποιεί τον Τραμπ ότι τυχόν παρέμβαση των ΗΠΑ κινδυνεύει να αποσταθεροποιήσει την περιοχή
- Το πρώτο θύμα της φονικής πυρκαγιάς σε μπαρ της Ελβετίας είναι 17χρονος παίκτης-θαύμα του γκολφ
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 8,2% το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Νοέμβριο του 2025
- Ρώσος βουλευτής: «Αυτή η περίοδος θα είναι μια μαύρη σελίδα στην ζωή του ουκρανικού λαού»
- Διπλωματικές πηγές: Διαθεσιμότητα να υποδεχτεί εγκαυματίες από το Κραν Μοντανά υπέβαλε η Ελλάδα
- Κραν Μοντανά: Αγωνία για 15χρονη Ελληνίδα που αγνοείται
- Πούμα σκότωσε γυναίκα στο Κολοράντο: Η πρώτη θανατηφόρα επίθεση από το 1999
- Εκκαθάριση στα πανεπιστήμια: Διεγράφησαν πάνω από 308.000 “αιώνιοι” φοιτητές
- S&P Global: Επιταχύνθηκε η αύξηση των νέων παραγγελιών στον τομέα μεταποίησης τον Δεκέμβριο









