«Στρατεύματα του Πούτιν εντός των τειχών»! Χαμός στη γαλλική Βουλή

Ο Γάλλος πρωθυπουργός Γκαμπριέλ Ατάλ έκρινε ότι είναι λογικό «να αναρωτηθούμε μήπως τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκονται ήδη» στη Γαλλία, στοχεύοντας συγκεκριμένα τη Μαρίν Λεπέν, σε μια τεταμένη αψιμαχία στο γαλλικό κοινοβούλιο με την ηγέτιδα της εθνικής δεξιάς.

Η επικεφαλής του κόμματος Εθνικός Συναγερμός (RN) της Λεπέν ρώτησε τον Γάλλο πρωθυπουργό για τις δηλώσεις που έκανε το βράδυ της Δευτέρας ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο οποίος άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ανάπτυξης δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία. Πολλές ευρωπαϊκές χώρες αντιδρώντας στη δήλωση Μακρόν, έδειξαν την απροθυμία τους προς ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Ο Εμανουέλ Μακρόν έχει κάνει ένα βήμα παραπέρα προς την πολεμοχαρή του τάση, θέτοντας έναν υπαρξιακό κίνδυνο για 70 εκατομμύρια Γάλλους, και πιο συγκεκριμένα για τις ένοπλες δυνάμεις μας που έχουν ήδη αναπτυχθεί στην ανατολική Ευρώπη», τόνισε η Λεπέν.

«Μου λένε ότι αυτό είναι προς το συμφέρον της ανθρωπότητας. Αλλά ποιό είναι αυτό το θείο δικαίωμα που κάνει τη Γαλλία στρατιώτη όλων των δίκαιων σκοπών στον κόσμο, ενώ η μοναδική παγκόσμια αυτοκρατορία, οι ΗΠΑ, αρνείται να αναλάβει αυτόν τον ρόλο;», είπε ειρωνικά.

«Περιμένατε την πρώτη ευκαιρία να θυμηθείται τα αληθινά πιστεύω σας….» και «να δείξετε το αληθινό σας πρόσωπο….», απάντησε ο πρωθυπουργός.

Ο Ατάλ ανέφερε ότι «όταν διαβάζουμε έρευνες που διενεργούνται», όπως αυτή της Washington Post στις 30 Δεκεμβρίου που κατηγορούσε το κόμμα της Λεπέν για δεσμούς με τη Μόσχα με σκοπό την αποδυνάμωση της υποστήριξης προς την Ουκρανία, τότε «είναι λογικό να αναρωτηθούμε μήπως τα στρατεύματα του Βλαντίμιρ Πούτιν βρίσκονται ήδη στη χώρα μας». «Μιλάω για εσάς και τα στρατεύματά σας, κυρία Λεπέν», συνέχισε σε επιθετικό τόνο ο πρωθυπουργός.

«Αν σας είχαμε ακούσει εκείνη την περίοδο, δεν θα είχαμε στηρίξει τους Ουκρανούς σε αυτήν την επίθεση», πρόσθεσε, κρίνοντας ότι «το Κρεμλίνο στηρίζεται στη λήθη και τον εφησυχασμό εκείνουν που το στηρίζουν, το υπερασπίζονται, που ακόμη και τον κάνουν είδωλο».

«Όταν εξετάζουμε τις θέσεις που είναι δικές σας, που ήταν δικές σας, υπερασπιστήκατε μια στρατιωτική συμμαχία με τη Ρωσία», και αυτό «πριν από μόλις δύο χρόνια: ήταν στο πρόγραμμά σας στις προεδρικές εκλογές», δήλωσε ο Γάλλος πρωθυπουργός. Και κατέληξε: «Αν είχατε εκλεγεί το 2022, θα προμηθεύαμε όπλα στη Ρωσία για να συντρίψουμε τους Ουκρανούς, αυτή είναι η πραγματικότητα».

Με πληροφορίες από απεμπε-απεμπε-EPA photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί