Δύο προσωπεία, ένας πολιτικός, ένα μεγάλο πρόβλημα παγκόσμιας εμβέλειας… Σκληρός και ανυποχώρητος με τους «εχθρούς» στο εξωτερικό, φιλεύσπλαχνος και κοντά στους φτωχούς του λαού του, εντός των συνόρων.
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κτίζει τούβλο-τούβλο το προφίλ του, προκειμένου να ικανοποιήσει όσο το δυνατόν μεγαλύτερο εύρος του του τουρκικού λαού και να αποκομίσει πολιτικά -και ενδεχομένως- ιστορικά οφέλη. Χαρακτηριστική είναι η ενέργεια του Τούρκου προέδρου, ο οποίος έδωσε εντολή στον οδηγό του να σταματήσει στη άκρη του δρόμου, προκειμένου να αγοράσει βραστό καλαμπόκι και μέλι από μια φτωχή χωρική.
Συνέβη στη διάρκεια της περιοδείας που κάνει από το Σάββατο στη Ριζούντα, στις ακτές του Εύξεινου Πόντου. Εκεί που πολλά χρόνια πριν, ένας ολόκληρος λαός, οι Πόντιοι, υπέστησαν τα πάνδεινα από το τουρκικό κράτος, το οποίο θέλησε να τους εξαλείψει και να υποτάξει ότι θα έμενε πίσω. Μπροστά στις κάμερες, πλήρωσε ο ίδιος, μίλησε με τη γυναίκα, τη ρώτησε πόσα παιδιά έχει (δύο) και διέταξε τη συνοδεία του να αγοράσει καλαμπόκι για τους δημοσιογράφους που τον ακολουθούν.
Η Εμινέ Τσολάκ δήλωσε φυσικά πανευτυχής που της μίλησε ο πρόεδρος. Πέρα από την προπαγανδιστική διάσταση αυτής της εικόνας, ο Ερντογάν είναι από τους λίγους πολιτικούς της Τουρκίας που μπορεί να το κάνει αυτό, δηλαδή να έλθει σε άμεση επαφή με τον κόσμο και να δείχνει προσιτός.
Στην περιοδεία του υπόσχεται λύσεις σε τοπικά προβλήματα, λιμάνια, αεροδρόμια, γέφυρες και δρόμους, παρά την κακή κατάσταση της οικονομίας και την κατρακύλα της τουρκικής λίρας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Γερμανία: Με διάλυση απειλείται ο κυβερνητικός συνασπισμός στο Βρανδεμβούργο
- Critics Choice Awards 2026: Η Τσέλσι Χάντλερ τίμησε την εμβληματική Νταϊάν Κίτον με το χαρακτηριστικό της στιλ
- Συνεδρίασε η Επιτροπή Εκτίμησης Κινδύνου ενόψει των έντονων καιρικών φαινομένων – Σε «Red Code» πέντε Περιφέρειες
- Κυρανάκης: Το 2025 καταγράφηκε η μεγαλύτερη μείωση θανατηφόρων τροχαίων από κάθε άλλη χρονιά
- Η Ρωσία προειδοποιεί τους πολίτες να μην ταξιδεύουν στη Βενεζουέλα
- Απίθανο βίντεο: Η Fatima από το Πακιστάν είναι η γυναίκα που κάνει τα περισσότερα split σε ένα λεπτό
- Είδηση που επιβεβαιώνει μία πικρή αλήθεια για ό,τι γράφεται στο διαδίκτυο! Τι συνέβη στη Γαλλία
- Παπασταύρου: «Κανείς δε θα χύσει δάκρυα για τον Μαδούρο εκτός από τους συμπαθούντες του καθεστώτος του…»
- ΠΑΣΟΚ για αγρότες: Η κυβέρνηση δεν έχει μακροπρόθεσμο σχέδιο, απλώς κάνει διαχείριση πολιτικού κόστους με τελεσίγραφα
- Όρμπαν για Βενεζουέλα: «Οι ΗΠΑ μπορούν να ελέγξουν το 50% των παγκόσμιων αποθεμάτων πετρελαίου»









