Στόλτενμπεργκ: Θετικό που η Ρωσία έρχεται στο τραπέζι του διαλόγου

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι είναι σημαντικός ο διάλογος ΗΠΑ-Ρωσίας.

«Είναι θετικό που η Ρωσία προετοιμάζεται να έρθει στο τραπέζι και να μιλήσει μαζί μας», δήλωσε σήμερα από τις Βρυξέλλες ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση της τηλεδιάσκεψης των Υπουργών Εξωτερικών της Συμμαχίας.

Ο κ. Στόλτενμπεργκ είπε ότι είναι σημαντικός ο διάλογος ΗΠΑ-Ρωσίας που θα αρχίσει στη Γενεύη τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και στη συνέχεια στις Βρυξέλλες στο Συμβούλιο ΝΑΤΟ-Ρωσίας στις 12 Ιανουαρίου, ενώ θα ακολουθήσει και η συζήτηση στο πλαίσιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) στις 13 Ιανουαρίου.

«Το ΝΑΤΟ δεσμεύεται σε διάλογο με τη Ρωσία καλή τη πίστει. Πρέπει όμως να είμαστε προετοιμασμένοι και για το ενδεχόμενο η διπλωματία να αποτύχει», προειδοποίησε ο Γενς Στόλτενμπεργκ. Υπενθύμισε για άλλη μια φορά, ότι η όποια επίθεση κατά της Ουκρανίας θα έχει σοβαρές συνέπειες και βαρύ τίμημα για τη Ρωσία, προσθέτοντας ότι «το ΝΑΤΟ υποστηρίζει πλήρως την ακεραιότητα της Ουκρανίας».

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ εξέφρασε επίσης τη λύπη των Συμμάχων του ΝΑΤΟ γιατί η Ρωσία δεν έχει κάνει βήματα αποκλιμάκωσης και συνεχίζει να συγκεντρώνει στρατεύματα γύρω από την Ουκρανία.

Τέλος, ο κ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι το ΝΑΤΟ δεν θα συμβιβαστεί ως προς το δικαίωμα της κάθε χώρας να διαλέγει τον δικό της δρόμο, σημειώνοντας πως δεν υπάρχουν Σύμμαχοι δεύτερης κατηγορίας.

photo vid screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί