Στόλτενμπεργκ: Περιμένω από τον Πούτιν να διαδώσει ξανά ψέματα για το ΝΑΤΟ και τη Δύση

Τον άμεσο τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία ζήτησε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ , Γενς Στόλτενμπεργκ, με αφορμή την «Ημέρα της Νίκης», για την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μιλώντας στη γερμανική εφημερίδα «Die Welt», ο Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος θα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά του από την Ουκρανία και να ξεκινήσει ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις.

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας»

«Στεκόμαστε σταθερά στο πλευρό της Ουκρανίας και θα συνεχίσουμε να βοηθάμε τη χώρα να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην αυτοάμυνα», δήλωσε ο γ.γ. του ΝΑΤΟ. Πρόσθεσε επίσης ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν χρησιμοποιεί συχνά την ομιλία της 9ης Μαίου για να διαδώσει ψέματα για τη Δύση και να επικρίνει το ΝΑΤΟ: «Περιμένω από τον Πούτιν ξανά φέτος να διαδώσει ψέματα για το ΝΑΤΟ και τη Δύση συνολικά», υπογράμμισε.

Επιπλέον, ο Στόλτενμπεργκ απέρριψε κατηγορηματικά τις κατηγορίες της Μόσχας ότι η συμμαχία συμπεριφέρεται «επιθετικά».

«Για περισσότερες από επτά δεκαετίες μπορούσαμε να αποτρέψουμε τον πόλεμο για τους συμμάχους μας. Το ΝΑΤΟ είναι μια αμυντική συμμαχία και η τρέχουσα κρίση δείχνει ότι είναι ζωτικής σημασίας για την Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική να σταθούν μαζί στο ΝΑΤΟ για να εξασφαλίσουν την ειρήνη και να προασπίσουν τις αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας», είπε.

(protothema – φωτο:eurokinissi)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί