Ερωτηθείς σχετικά με τις απειλές της Μόσχας για χρήση πυρηνικών, ο κ. Στόλτενμπεργκ σημείωσε ότι «το ΝΑΤΟ είναι αμυντική συμμαχία και είναι εκεί για να αποτρέψει συγκρούσεις, να αποτρέψει έναν πόλεμο. Γι’ αυτό έχουμε ενισχύσει την αποτροπή μας, για να στείλουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Ρωσία ότι είμαστε εκεί για να προστατεύσουμε και να υπερασπιστούμε όλους τους συμμάχους». Προσέθεσε ότι η χρήση πυρηνικών από τη Ρωσία «θα έχει σκληρές συνέπειες».
«Παρακολουθούμε στενά την ρωσική στάση σε σχέση με τα πυρηνικά, δεν έχουμε δει αλλαγές, αλλά παραμένουμε σε επαγρύπνηση διότι οι πυρηνικές απειλές και ρητορική από τη Ρωσία είναι επικίνδυνες», τόνισε ο ΓΓ του ΝΑΤΟ. Σχετικά με την εμπλοκή της Λευκορωσίας, επισήμανε ότι «ο Λουκασένκο πρέπει να σταματήσει να στηρίζει τις ρωσικές προσπάθειες στον πόλεμο». Επίσης ο Γενς Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι θα υπάρξει συνάντηση της ομάδας σχεδιασμού του ΝΑΤΟ που αφορά στα πυρηνικά, διευκρινίζοντας ότι «πρόκειται για μία συνάντηση ρουτίνας που έχει σχεδιαστεί εδώ και καιρό και κατά την οποία θα θέσουμε πως θα συνεχιστεί η διαβεβαίωση ότι η αποτροπή του ΝΑΤΟ παραμένει ασφαλής και αποτελεσματική».
Τέλος, ο κ. Στόλτενμπεργκ επανέλαβε ότι τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται η πιο σοβαρή κλιμάκωση από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία τον περασμένο Φεβρουάριο.
ΑΠΕ-ΜΠΕ, intime
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συρία: Οι αρχές ανακοινώνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας σε έξι συνοικίες του Χαλεπίου
- “Άσε μας κουκλίτσα μου”: Επεισόδιο μεταξύ Καιρίδη και Κωνσταντοπούλου στη Βουλή – Η παρέμβαση Δένδια
- Mυρίζει «μπαρούτι» στις ΗΠΑ – Φόβοι για διεθνιστικό ξεσηκωμό
- Πώς να καθαρίσετε το χαλί σας με φυσικά υλικά – Απαλλαγείτε εύκολα από τους λεκέδες που άφησαν…οι γιορτές
- Ορεστιάδα: Εν αναμονή εισροής μεγάλου όγκου υδάτων στους ποταμούς Άρδα και Έβρο
- Ξυλοδαρμός μέχρι θανάτου στην Πάτρα: Στον εισαγγελέα παρουσιάστηκε σήμερα 26χρονος κατηγορούμενος
- Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας
- Χαμός για την Βενεζουέλα: Αντέδρασε με οργή ο Τραμπ κατά Ρεπουμπλικάνων γερουσιαστών
- Ιαπωνία: Νέο απίστευτο ρεκόρ σε δημοπρασία – Τα κεράσια “Sato Nishiki” σε τιμή 140 ευρώ το ένα
- Συναγερμός στην Ισπανία: Η μεσογειακή “αράχνη – βιολί” επιτίθεται σε τουρίστες









